Pandekager

Er sjovt, hyggeligt og en fin proces…

Jeg har altid godt kunnet lide at lave mad, eksperimentere og afprøve ting fra alverdens lande. Det kan jeg stadig lide, også selvom jeg nu kun har et bål at lave det på.

Bålmad kræver lidt øvelse, jeg kan mærke jeg er rusten på den front da det er begrænset hvor meget jeg har gjort i det, de sidste år, til gengæld er det gavmildt og mad over bål smager bare bedre!

I går lavede jeg pandekager, ikke den store kulinariske oplevelse, men til gengæld var nostalgien helt i top for både teenagere og jeg – for hvor har vi dog lavet mange pandekager på bål i årenes løb <3

Egentlig er jeg ikke ret glad for non-stick belægning, jeg er bange for der går hul på det der giftige sorte stads pander og gryder er forsynet med, meeeen jeg har fået en pande, før jeg flyttede her til, og den er nu konverteret til en bålpande – og virker overraskende godt!

Opskriften er simpel:

3 æg fra glade høns
150 g godt mel
Lidt smør fra en økobonde
3 dl mælk fra køer på græs
Lidt salt og sukker
Du kan også tilsætte lidt vanillesukker, kardemomme eller en anden dejlig smags-giver, feks skifte lidt af væsken ud med en mørk øl.

Pisk dejen til den er glat og fin, lad den hvile lidt og bag dem på en varm pande med smør. Velbekomme.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar