Rabarber

Rabarbertærte er noget af det dejligste, gerne med en god fed øko creme fraiche til, og lige om snart er det igen tid til at trække dem – til den tid håber jeg at være hjemme ved gården og det frodige rabarberbed i den gamle smukke have.

Opskriften, jeg har brugt, får du her, først skal der laves en mørdej, medmindre du hellere vil købe en færdig, og den består af:

225 g godt hvedemel
75 g flormelis
Vanilje fra en lækker vaniljestang
125 g smør lavet på mælk fra køer på græs
1 æg fra glade høns på friland

Det hele æltes sammen, og sættes på køl en times tid før det rulles ud. Er man lidt doven kan den presses ud i formen, og prikkes lidt med en gaffel. Ned i en smurt tærteform med dejen, sæt ovnen på 180 grader traditionel ovnvarme.

Vend omkring 250-300 g rabarber, skåret i mindre stykker, med lidt sukker og vanilje, eller skær dem fint ud og dan et mønster som jeg har gjort – valget er dit og smagen er den samme.

Pensel med et æg, hvis du har lavet et dejlåg, bag omkring 20-25 minutter – og spis den med en fuldfed creme fraiche til. Det er forår i maven.

Opskriften kan, selvfølgelig, også lavet på din Omnia ovn eller med reflektorovnen ved siden af bålet – mulighederne er legio.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar