Abandoned places

Abandoned places

Forladte, tilgroede og faldefærdige steder. Kært barn, mange navne.

Jeg er vokset op i et museum, brændekomfur i køkkenet og en kakkelovn i stuen til at varme om aftenen, heste i stalden til markarbejdet og forældre der hellere tog hestevognen end bilen. Den slags fornægter sig ikke, og jeg elsker at kigge på gamle ting, faldefærdige steder og at mærke historiens vingesus – derfor går jeg, ind imellem, på opdagelse i de gamle huse jeg møder på min vej. Det gør jeg med stor respekt for stedet, og jeg banker altid på, først, tjekker om der er mennesker som bor der osv.

Har du lyst, kan du se lidt af de steder jeg møder, via link herunder – eller ved at følge emneordet “abandoned” i sidens oversigt.

Jeg mener det er vigtigt at værne om disse tidslommer, og jeg åbner kun døre hvor de er ulåste, og dermed til at åbne uden brug af værktøj eller lignende. Jeg er ikke en tyv, eller en person der udøver hærværk, jeg kigger, tager billeder, indsnuser fortidens mange fortællinger og efterlader alt som det var, da jeg trådte ind over dørtærsklen, når jeg igen forlader stedet.

Jeg deler langt fra alle billeder, eller fortællinger, fra de steder jeg besøger og er meget påpasselig med personfølsomme ting som fotografier, dokumenter, breve mm hvor der kan være navne, adresser og andre kendemærker, for stedet jeg har været, da det er private ejendomme og andre menneskers nære og kære der, engang, har boet der. Af samme årsag oplyser jeg ikke adresse, eller lokationer, til andre – og genkender du et sted, så bedes du holde det privat.

Pas på dig selv, de steder du kommer, vær varsom med hvad du deler og beskyt de tidslommer du finder vej til, sådan at de ikke hærges af vandaler eller berøves for ting der kan sælges på markeder og i diverse facebook grupper. God tur.

Teltet ved gården

På hjul

Det lille refugium

Møllerens hus

Den lille gård