hymer, hygge,

Et halvt år ud af hverdagen – Campi Hygge

Vi er en familie på 4. Mor Louise, far Morten og tvillingepigerne Sofie og Julie på 6 år. Vi købte vores autocamper ”Campi Hygge” 29. december 2020 importeret fra Tyskland og rejste ud på eventyr 31. januar 2021

Vi bor i vores autocamper, som er en Fiat Hymer Grand Canyon, den kan alt det vi har brug for, der er 4 sengepladser, et godt køkken, toilet/bad og så er den så lille at vi kan parkere på en almindelig p-plads og vi kan komme rundt i byerne. Vi er enige om at det er vigtigt at have overvejet hvad der er vigtigt inden man kaster sig ud i livet i autocamper, mange anbefalede os at købe en meget større vogn når vi skal være afsted så længe, men vi var heldigvis enige om at det forholdsvis minimalistiske var super til os. Vi overvejede en VW California, men det er vi dog glade for at vi ikke gjorde da det havde været for småt og vi ville være blevet trætte af at pakke ud og pakke ned hele tiden.

Vi rejser rundt i Danmark og har slet ikke nået så meget som vi troede vi ville, begge vi voksne havde en forestilling om at vi stort set kunne nå Danmark rundt på 6 mdr. Vi blev klogere! De første 14 dage var vi på Fanø i is vinter, hvor vi fik vores ilddåb som autocamper turister med -15 grader og det klarede vi ret fint, der var kun en nat hvor gassen løb tør at vi var lidt pressede med at undgå istapper på dynen.

Bornholm, du dejlige klippeø

Vi er lige nået til Bornholm efter at have rejst ned langs vestkysten af Fyn, besøgt Ærø, Langeland, Lolland, Falster, Møn og lige et lille smut til Hvidovre og København + en afstikker på familie weekend i Vestjylland inden Bornholm. Vi er nu halvvejs på vores rejse og vi har for længst opgivet tanken om at vi skal nå så meget som muligt. Derimod er det blevet endnu mere tydeligt hvad det er der er vigtigt for os som familie og det er nærhed, kærlighed og tid til de nære oplevelser. For vores piger har det også været fedt at der er kommet flere mennesker på campingpladserne, så er der andre børn at lege med. De første 2 ½ mdr. var vi nærmest de eneste med børn der rejste rundt, men heldigvis er de meget gode til at lege og nyde hinandens selskab.

Vores rejse var ikke planlagt da vi rejste hjemmefra, faktisk havde vi planlagt at rejse til Asien og Australien, men så kom Corona. Vi er dog ret sikre på at denne rejse er meget bedre for vores piger end den der var planlagt og næsten bestilt. Denne type rejse gør at vi altid ved hvilken seng vi skal sove i om natten, måske ikke hvor sengen står, men uanset er skabet med legetøj og tegnesagerne der altid og køleskabet er fyldt hvis nogen bliver sultne. Der er virkelig mange fede ting ved denne rejseform, som vi er blevet meget bidt af. Vi havde faktisk tænkt at vi bare skulle have Campi Hygge i det halve år vi rejser, men vi er blevet så begejstrede for denne rejseform og måden at være sammen på at vi beholder den når vi kommer hjem til hverdagen igen og så er det vores bil.

Friheden til at gøre som det passer bedst

Noget af det fede ved at rejse på denne måde er at det eneste vi skal nå til en bestemt tid er de få gange vi har skullet nå en færge eller bus. Ellers har vi al tid i verden til at spise morgenmad, læse jumbo bøger (som er det store hit lige nu), lede efter frø æg, studere biller, undersøge blomster, finde ud af hvilke fugle det er vi har set og så videre og så videre. Det nyder vi virkelig meget! Desuden er det super dejligt at kunne få besøg hjemmefra, i Campi Hygge, vi har haft besøg af mormor og morfar flere gange, besøg af gode venner, får besøg af farmor og valgte at rejse til familie weekend fordi vores ene datter savnede sine fætre helt vildt meget. Dette ville ikke have været muligt i hvert fald ikke i samme omfang hvis vi var på den anden side af jorden.

I forhold til hvordan vores hverdag fungerer, så foregår de fleste dage sådan at vi står op når vi vågner, hvilket normalt er omkring kl 7, spiser morgenmad og finder ud af hvad vi har lyst til den dag. Så lægger vi en dagsplan, som nogen gange er for ambitiøs i forhold til hvor mange timer der er på en dag, fordi vi godt kan lide at tage os god tid til at være der hvor vi er. Et eksempel fra vores tur er fra klappe gederne i Knuthenborg hvor vi var hos gederne mens der kom og gik utallige andre familier, for vores piger havde fundet på at gederne skulle have tapas, så der blev serveret tapas for de geder der så ud som om de var gravide, for de har jo brug for ekstra næring, det er ikke kedeligt at være sammen med de to 😉

hymer, hygge,

Vi spiser ofte varm mad til frokost, for så er aftensmaden med rugbrødsmadder hurtig og der er pigerne ofte trætte. Når Julie og Sofie bliver puttet, så er der en af os voksne der putter mellem dem og læser historie, slukker lyset og synger en sang og bliver liggende hos dem til de sover, det er en dejlig tryg og skøn måde at falde i søvn på og det har vi altid gjort. Mens den ene putter vasker den anden op, skriver blog, læser en bog, træner eller går en tur.

Da vores børn går ret tidligt i seng har vi nogen timer om aftenen til voksentid hvor vi nyder at snakke, læse bog eller lignende. Trods det at 12 kvm er ret lidt så går det faktisk super fint at bo sammen så småt.

Vi glæder os til at se hvad de næste 3 mdr. vil bringe på turen, men efter de sidste par sommerdage på Bornholm ser vi frem til alt hvad den bringer. Tak fordi vi måtte fortælle lidt om os og vores liv lige nu, vi deler gerne meget mere og hvis nogen har spørgsmål om os og Campi Hygge så skriv endelig til os – du finder os her!

Flere fortællinger fra andre inspirerende mennesker finder du her.

Forrige indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Zenia 12. maj 2021 at 14:31

    Wow en måde at rejse som familie #goals

    • Reply Ayo 12. maj 2021 at 14:33

      Ja ikke? Det er da den ultimative livsoplevelse at tage med sig videre i livet som barn tænker jeg 😀

    Skriv en kommentar