
Omnia ovn – fisk med årstidens grønt
Der er noget helt særligt lækkert, over mad der kan tilberedes i ét og samme fad, i dette tilfælde i omnia ovn, sådan at du for alvor kan mærke, hvordan saft og kraft blander sig og bliver til de skønneste smagsnuancer af surt, sødt, salt og sprødt.
Du skal bruge
– 2 laksefileter – kan udskiftes med anden fisk i sæson
– 2 porrer
– 3 gulerødder
– 2 pastinakker eller persillerod
– 1-2 rødløg i både
– Et kvart græskar
– 2 små kartofler
– Et par store håndfulde frisk spinat
– Hvidløg efter smag
– En lille håndfuld små tomater
– 1 spsk olivenolie
– Salt & peber
– Evt revet muskatnød
– 1 dl vand
– 1 spsk grov sennep
– 1 tsk honning
– Sennepsfrø (kan udelades)
– Eventuelt frisk dild og citron
- Lav en marinade af sennep, honning, olivenolie og sennepsfrø og vend lakse-stykkerne deri. Stil fisken på køl, mens du gør grøntsagerne klar til ovnen.
- Skyl, vask og skær alt grønt undtagen tomaterne i mundrette stykker og bland det hele godt sammen og find derefter laksen frem.
- Tag resten af marinaden og bland den med grøntsagerne før de fordeles i din omnia ovn
- Fisken placeres på toppen, med skindsiden op ad, og tomaterne tilføjes som et dekorativt og smagfuldt indslag, tilsæt 1 dl vand og det hele tilberedes i cirka 30 minutter ved middel varme (på trangia).
- Ønsker du grøntsagerne mere møre end sprøde, så vent 15 minutter før du tilsætter fisken.
- Spis det alene eller nyd et godt stykke brød til – det kan du sagtens bage på forhånd, i omniaen eller du kan varme et færdigt på risten over fisken de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.
Velbekomme 🙂
