Omnia ovn – fisk med årstidens grønt

Omnia ovn – fisk med årstidens grønt

7. november 2020 0 Af Ayo Hansen

Der er noget helt særligt lækkert, over mad der kan tilberedes i ét og samme fad, i dette tilfælde i omnia ovn, sådan at du for alvor kan mærke, hvordan saft og kraft blander sig og bliver til de skønneste smagsnuancer af surt, sødt, salt og sprødt. 

Du skal bruge 

– 2 laksefileter – kan udskiftes med anden fisk i sæson 

– 2 porrer

– 3 gulerødder 

– 2 pastinakker eller persillerod

– 1-2 rødløg i både

– Et kvart græskar 

– 2 små kartofler

– Et par store håndfulde frisk spinat 

– Hvidløg efter smag

– En lille håndfuld små tomater 

– 1 spsk olivenolie 

– Salt & peber  

– Evt revet muskatnød

– 1 dl vand

– 1 spsk grov sennep 

– 1 tsk honning

– Sennepsfrø (kan udelades) 

– Eventuelt frisk dild og citron 

  • Lav en marinade af sennep, honning, olivenolie og sennepsfrø og vend lakse-stykkerne deri. Stil fisken på køl, mens du gør grøntsagerne klar til ovnen. 
  • Skyl, vask og skær alt grønt undtagen tomaterne i mundrette stykker og bland det hele godt sammen og find derefter laksen frem.
  • Tag resten af marinaden og bland den med grøntsagerne før de fordeles i din omnia ovn
  • Fisken placeres på toppen, med skindsiden op ad, og tomaterne tilføjes som et dekorativt og smagfuldt indslag, tilsæt 1 dl vand og det hele tilberedes i cirka 30 minutter ved middel varme (på trangia). 
  • Ønsker du grøntsagerne mere møre end sprøde, så vent 15 minutter før du tilsætter fisken.  
  • Spis det alene eller nyd et godt stykke brød til – det kan du sagtens bage på forhånd, i omniaen eller du kan varme et færdigt på risten over fisken de sidste 5 minutter af tilberedningstiden. 

Velbekomme 🙂 

fisk omnia Den Sultne Rejsende opskrift  omnia ovn

Du kan ny købe Den Sultne Rejsende – omnia kogebogen her!