Rumænien, bjørne, bjerge, guidet autocampertur

Kom med: Home is where I park på guidet autocampertur

Bjergkørsel i Rumænien


KOM MED Home is where I park på guidet autocampertur, 14 dage i Rumænien. Jeg har i årevis boet fuldtid i campervan – derudover har jeg rejst, særlig øst Europa tyndt – du er derfor på alle måder i de bedste hænder, når ”Home is where I park” guider rundt i Rumænien.

Turen er lavet på efterspørgsel, og da jeg ønsker god mulighed for hygge, samvær og fællesskab, har jeg besluttet maksimalt at have 8 vogne med på turen. Der er stadig pladser tilbage, men vent ikke for længe hvis du er interesseret da det gik hurtigt med de første tilmeldinger. Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig turen (sidste tilmelding den 15 maj 2022), kan det gøres via mail: ayo(a)homeiswhereipark.dk eller via kontaktformularen her!

Planlægning

Vi mødes i Prag og kører mod Rumænien. Her oplever vi Transsylvaniens smukke landskaber og eventyrlige slotte omgivet af dybe skove, hvor bjørne, losser og ulve strejfer omkring. Landet er fyldt med vidunderlig kultur, gode vine og prægtige, grønne bjerge. Her opleves også vejen over Karpaterne, hvor vi kører ad Transalpina mod syd og Transfagarasan mod nord, hvilket er en køre-og naturoplevelse ud over det sædvanelige. Vejene over bjergene er generelt i fin stand, og undervejs er der gode muligheder for hvile-spise- og fotopauser ligesom vi har planlagt overnatning halvvejs i bjergene.

I programmet har vi indlagt en del “søndage“, ofte i nærheden af skønne seværdigheder eller i smuk natur, der indbyder til vandreture eller afslapning med f.eks. en god bog. Mulighederne er mange og vi finder sammen ud af, hvad der er mest stemning for. Hviledagene, også kaldet søndage, er også grundet den mængde kørsel der er på turen.

Praktisk information om guidet autocampertur

Turens pris: 2500 kr. pr person. Børn under 12 år gratis ifølge med forældre/bedsteforældre.

Turens varighed: 14 dage fra vi mødes i Prag til vi siger farvel i Oradea, nær grænsen til Ungarn.

Turens længde er omtrentligt 2100 km fra Prag til Oradea – hertil kommer cirka 2300 km på strækningen fra og til Danmark.

Alle udgifter undervejs – diesel, måltider, entreer, overnatning mv. afholder man selv på denne guidet autocampertur. Der udleveres materiale til turen, der er sørget for forhåndsbooking af overnatning og for at vi får set og oplevet Rumænien fra de mest spændende vinkler og veje. Vi planlægger at køre strækningen fra Danmark til Prag hurtigt (ét stræk med et enkelt chaufførbytte undervejs), men det vil være muligt at komme med, hvis det ønskes. Til hjemturen håber vi, at det vil være muligt at finde sammen i mindre grupper og følges ad, for dem der ønsker det, da vi fortsætter længere mod syd efterfølgende. Vi glæder os til at vise jer Rumænien!

Tur- & dagsprogram

 • 16. Juni: Mødes vi i Prag, Tjekkiet, og besøger en vidunderlig vin og ølstue og får noget god mad imens vi lærer hinanden at kende.
 • 17. Juni: Bratislava, Slovakiet (Ca. køretid: 3,5 t) Her opleves den gamle bydel, Den blå kirke og eventuelt en bådtur på Donau og/eller Devin slottet
 • 18. Juni: Vi holder søndag på en lørdag…
 • 19. Juni: Kecskemet, Ungarn (Ca. Køretid: 3 t) . Kecskemet nationalpark, kunstmuseum & eventuelt ungarsk hesteshow.
 • 20. Juni: Timisoara, Rumænien (Ca. køretid: 2,5 t) Timisoara var tidligere besat af Tyrkiet, og i dag findes der derfor tyrkiske bade og basarer i byen.
 • 21. Juni: Vi holder søndag på en tirsdag…
 • 22. Juni: Transalpina/DNC67C, Rumænien (Ca, køretid 3 t. inkl. fotopauser (bjergrute) Vi laver et fælles måltid på omniaen, (vi medbringer grej til det) inden vi overnatter halvvejs oppe på bjerget.
 • 23. Juni: Vi kører sidste halvdel af Transalpina (Ca, køretid 3 t, inkl.. fotopauser)
 • 24. Juni: Ramnicu Valcea, Rumænien (Ca. køretid: 2,5 t) Her besøger vi et frilandsmuseum og eventuelt også munkeklosteret.
 • 25. Juni: Transfagarasan, Rumænien (Ca. køretid: 5 t) Overnatning umiddelbart efter bjerget (Bjergrute)
 • 26. Juni: Sighisoara Rumænien (Ca. køretid: 3t) Sighisoara er at finde på UNESCOS verdensarvsliste og er også Grev Draculas fødeby.
 • 27. Juni: Vi holder søndag på en mandag…
 • 28. Juni: Bran Castle, Rumænien (Ca. køretid: 2t) Vi besøger Draculas slot og oplever markedet i byen.
 • 29. Juni: Turda, Rumænien (Ca. køretid: 3,5 t) Salina Turda saltmine
 • 30. Juni: Oradea, Rumænien (Ca. køretid: 2,5) Farvel og tak for denne gang – god fortsat rejse.

Du kan se mere og flere billeder ved at søge på Ayo´s instagram, da hun i 2021 også var i Rumænien og bjergene. Du finder det lige her!

Forrige indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

 • Reply Marne 25. august 2022 at 17:42

  wow er vildt missundelig.. lider af ptsd og har længe drømt om at gøre som dig. desvære har jeg ikke pengene til at købe en camper endnu. men vildt flotte rejser

 • Skriv en kommentar