Autocampertur i Tyrkiet med Ayo Hansen

UDSOLGT Tyrkiet i autocamper – guidet fricamper eventyr Søndag den 7. april til mandag den 6. maj 2024

LUKKET FOR TILMELDING

Tyrkiet i Autocamper er en rejse med dansk guide, som tager sin begyndelse i Bulgarien, hvor vi mødes og sammen krydser grænsen ind i Tyrkiet. Tyrkiet, landet som også er kendt som ’broen mellem Europa og Asien’ byder på helt unikke og særlige oplevelser. Og så er det et vaskeægte fricamper-land!

Foråret spirer, når vi i begyndelsen af april måned 2024, kører ned langs det Ægæiske hav, hvor Tyrkiet viser sig fra sin absolut smukkeste side; træerne springer ud, blomsterne blomstrer og solen skinner i det turkisblå vand så langt øjet rækker.

Det er også slutningen af Ramadan måned, og vi får derfor den helt særlige oplevelse af, at opleve én af de absolut største højtider i Tyrkiet, nemlig Eid ul-Fitr. Stemningen her er helt særlig, alle er glade og mødes til store festlige måltider i parkerne.

Undervejs oplever vi blandt andet flere UNESCO lokationer, men vi oplever også lokalbefolkningen på helt nært hold, når vi besøger familierne privat og vises rundt i bjerge og landsbyer af lokale. Vi bevæger os væk fra de mere turistede områder og op i bjergene, efter vi har set Aphrodisias Ancient City.

Program for turen

Edirne
Troja Museet
Pergamon Ancient City
Antikke Efesos
Aphrodisias Ancient City
Pamukkale
Salda Gölu
Tuz Gölu

Kappadokien
Kangal
Sümela Monastery

Safrabolu
Bolu
Abant Gölu
Den Blå Moske
Hagia Sophia

Vi fortsætter videre ind i bjergene og vores tyrkiske eventyr fortsætter via Pamukkale, der på dansk oversættes til bomuldsslottet, hvor naturen gennem tiden har skabt fantastiske formationer dannet af kalksten. Her er varme kilder, vandet kommer op fra undergrunden med 35 grader varmt vand, hvor du kan bade. Er vejret til det, kan vi i morgengryets første øjeblikke, fra vores autocampere, se luftballonerne stige til himmels – eller måske selv være ombord når det sker.

Vi kører videre og oplever Hierapolis og de gamle ruiner ved Olympus før vi fortsætter mod den anden reneste sø i Verden Salda Golü og Tuz Golü, som er en fantastisk smuk saltsø. Når vi har oplevet disse storslåede områder kører vi videre mod Cappadocia og Göreme.

Fricamping i Cappadocia

Her fricamper vi ude i bjergene, hvorfra vi kan nyde den storslåede udsigt over Rose Valley og – hvis vejret tillader det – se de mange hundreder luftballoner stige til himmels i solopgangens skær. I området kan der vandres og her er rig mulighed for at leje heste og kameler til en dagsudflugt.

I Göreme er der fantastiske spisesteder, mulighed for at opleve de tyrkiske bade og for at shoppe mere autentiske souvenirs i rigelige mængder.

Når vi har oplevet det vi skal, kører vi videre ud i den mere østlige del af den anatolske region. Et helt fantastisk område, her er langt mellem byerne, storslået natur og bidende koldt om vinteren. Her oplever vi Sümela Monastery, det græsk ortodokse kloster dedikeret til Theotokos i Trabzon provinsen. Klostret er placeret på en klippevæg med udsigt ud over kløften og er en del af UNESCO’s verdensarvsliste.

Her i området mødes vi med nogle af mine gode venner, de bor i byen om vinteren og højt oppe i bjergene om sommeren. Vi hører mere om området og om hvordan det lavest befolkede område i Tyrkiet, som samtidig også er det det højest beliggende, egentlig er at bo i. Her er langt til alt og forholdene fremkommer ofte barske – om end her er utroligt smukt og menneskene gæstfrie og venlige. Vi besøger byen Trabzon på vejen videre mod byen Safranbolu.

I den UNESCO beskyttede by, Safranbolu, nyder vi det mere autentiske Tyrkiet på helt nært hold. Her er rig mulighed for at opleve de tyrkiske markeder og gå på opdagelse i de smukke gader og stræder mellem de mange flotte huse i Osmansk stil.

Herfra kører vi videre mod Abant Golü, der befinder sig i en af Tyrkiets nationalparker. I området findes også ét af de mest seværdige vandfald i Tyrkiet og vi kan her nyde naturen og freden før vi kører ind mod Istanbuls pulserende storbyliv.

Istanbul

I Istanbul kører vi til en fin plads lidt udenfor byen, her fra kan vi benytte offentlig transport – eller tage taxa – ind til byens centrum. Her kan vi opleve de mange smukke seværdigheder og historiske steder storbyen har at byde på. Den Blå Moske & The Old Bazaar, verdens største overdækkede bazar, Hagia Sophia og meget mere, før vi igen tager retur til stilheden i vores autocampere.

Turens varighed & praktisk information

Turen løber fra Søndag den 7. april til mandag den 6. maj. På denne årstid får vi fornøjelsen af lidt af det hele, foråret der kommer, og en spirende sommer uden det bliver for varmt.

Rejsen inkluderer følgende

 • 30 dage med dansk guide, der er med på hele rejsen
 • Dansktalende tyrkisk guide købes ind til dele af turen
 • Dagligt informationsmøde på turen
 • Detaljeret information om ruten, seværdigheder og overnatningssteder (når muligt på forhånd)
 • Oplevelser hos private familier i Tyrkiske landsbyer
 • Vinsmagning af Tyrkiske vine

Pris & økonomi på Tyrkiet i autocamper turen

5000 kr. pr person, uanset om du rejser alene eller flere sammen. Børn & børnebørn under 10 år gratis. Børn & børnebørn mellem 10 og 18 år: 2500 dkr pr person.

Inflationen i Tyrkiet er i øjeblikket voldsom, derfor er det svært at forudse priserne mange måneder ud i tiden. Turen er derfor lavet som en fællesrejse, hvor vi hver især afholder egne udgifter til f.eks forplejning, seværdigheder og betalt overnatning hvor fricamping ikke er muligt.

Et anslået budget er 12-15.000 dkr, selvfølgelig afhængigt af forbrug, inklusive diesel (pt. 8 dkr pr liter som højeste pris) mad, seværdigheder, vejafgifter, SIM-kort, data etc. Inkluderet er dog ikke f.eks. luftballongtur, ridning og lignende.

Maks antal autocampere på turen

Tyrkiet i autocamper har plads til maksimalt 15 autocampere. På denne måde får vi den bedste og mest nærværende oplevelse, ligesom vi får mulighed for at holde budgettet nede, ved at fricampe mest muligt.

Hvem er rejsen for?

Rejsen er for alle med selvforsynende (toilet, strøm) autocampere/campere/vans under 7,5 meter og under 3800 kg, da turen tager udgangspunkt i at være en fricamper tur.

Turens længde

Turen kræver megen kørsel, men vi tager nogle gode lange stræk på Tyrkiets fremragende motorveje ind imellem, og har derfor også flere dage uden kørsel. Fra vi mødes i Bulgarien til vi rammer Istanbul kører vi omkring 4000 eventyrlige kilometer.

Guide på turen

Tyrkiet i autocamper, er guidet af mig, Ayo Hansen. Jeg har gennem de sidste 4. år boet og rejst fuld tid i autocamper. I vinteren 2022/2023 kørte jeg til Tyrkiet for at researche til denne tur og havde en fantastisk tid i landet. Du kan læse om min tur ved at trykke her.
Jeg har et stort personligt kendskab til Tyrkiet, både fra tidligere rejser til landet (med fly) og fra gode venner der bor i Tyrkiet. Derudover har jeg et stort ønske om, at dele min store passion til at rejse lidt længere væk i autocamper med jer.

Tidligere har jeg lavet guidede ture til Rumænien i 2022 & 2023.

Tilmelding til turen via

Send en formular via nedenstående kontaktformular

Drømmer du om at køre autocamper? Du kan leje din helt egen camper ved at trykke her!


Forrige indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Jette Eskildsen 3. oktober 2023 at 08:59

  Hej Ayo
  Jeg har glemt hvor vi skal mødes i Bulgarien til Tyrkiet turen, og kan ikke finde oplysninger om det, kan du hjælpe?

  Kh Jette

  • Reply Ayo Hansen 9. oktober 2023 at 10:41

   Kære Jette, det er simpelthen fordi du ikke ved det endnu at du ikke kan finde det 😉 Der kommer yderligere info inden alt for længe. Kh Ayo

  Skriv en kommentar