camping vanlife

#Vanlifer nødvendigheder

Hvad er dejligt, at have med på sit #vanlifer eventyr, og hvad er helt nødvendigt, for at få en hverdag, på hjul, til at fungere?

Her er lidt af det jeg finder helt nødvendigt, til mit #vanlifer eventyr, ting jeg drømmer om og gadgets jeg tænker kunne være sjove at ha’, mest fordi de gør livet lidt nemmere – og det er jo ikke så galt endda.

 • Kedel, til gasblusset, sådan at der hurtigt er varmt vand til både kaffen og opvasken. Livet er bare meget nemmere når ting er simple.
 • Opvaskebalje. Den sammenklappelige type er meget populær, jeg har dog stadig ikke helt fundet ud af, om det er en genistreg til min bil eller ej. Indtil videre har jeg en helt almindelig lille opvaskebalje, og når ikke den er i brug er den fyldt med opvaskemiddel, viskestykker, opvaskebørste og en kartoffelbørste fra Blindes arbejde, som er en fond der skaber bæredygtig socialøkonomisk arbejde for blinde og svært synshandicappede.
 • Omnia ovnen. Uundværlig, til alle de ovnretter du unægtelig kommer til at savne. Den virker også til det nybagte brød, der bare gør livet lidt sødere – også på de regnfulde og kedelige dage.
 • Trangia til at lave mad på, udendøre, alle de dage hvor vejret er til det – denne trangia passer, som bonus, helt perfekt sammen med Omnia ovnen der står stabilt på den. 
 • Sticky pads. En af de ting, jeg aldrig troede jeg skulle vurdere som uundværlige, er sticky pads. De holder styr på både små og store ting. Nøgler, kuglepen, krydderurter, der ikke må vælte under kørsel, lamper og selvfølgelig også telefonen.
 • Brødrister til gasblusset. Fylder minimalt, og så er det bare dejligt at kunne mindske madspil ved også at kunne bruge de sidste tørre, lidt kedelige, brødrester som bliver fantastiske efter en tur på risteren.
 • Gaskomfur, gasblus eller anden form for varmekilde til madlavning indendøre. For selvom instagram, næsten, altid siger solen skinner og livet er skønt, så regner det altså stadig i #vanlife livet. I øjeblikket bruger jeg primært trangia, men jeg drømmer om et indbygnings gaskomfur til bilen når engang jeg får råd. Og er færdig med bilreparationer. 
 • Dunk til drikkevand. Vær opmærksom på fastgørelse af den, sådan at den ikke flyver rundt, ved for eksempel en hård opbremsning. Jeg lover dig, du vil være glad for ikke at skulle tørre vand op i dit hjem.
 • Porta Potti eller den mindre krævende toilet udgave ala en spand.
  Jeg har indtil videre klaret mig fint uden toilet i bilen, men med corona som en, efterhånden, fast del af tilværelsen er det blevet mere vigtigt for mig også at kunne klare den slags. Jeg er dog stadig allermest glad for min feltspade 😉 
 • Bustelt – endnu én af de der ting jeg aldrig troede jeg ville bruge eller have brug for som #vanlifer . Men hvor er det dog helt igennem lækkert, når vi er flere afsted. Det er mere end dobbelt op på pladsen, man kan spise i tørvejr, sove mere fordelt. Og lige så nødvendigt, når vi er flere, lige så unødvendigt er det når jeg er alene.  
 • Markise. Jeg har fået monteret en ældre posemarkise, så altså ikke den jeg linker til, da jeg havde brug for en billigere løsning – som viste sig at blive gratis, da mine søde venner havde den liggende og jeg fik den #genbrugsguld
  Markisen giver skygge, skærmer for regn og gør det muligt at nyde lange aftener uden at duggen gør det til en klam fornøjelse. Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at have en markise. 
 • Solceller. Når man har lys, køleskab, computer, telefon og andet der kræver strøm virker solceller som en rigtig god idé, jeg har dog endnu ikke fundet pengene til det så indtil videre overlever jeg på at lade alting op når jeg kører (pc, kamera, telefon etc.) Jeg drømmer om, en dag, at kunne være helt off grid, i længere tid ad gangen – men det hele koster og må komme én ting ad gangen. Og som du kan læse herunder er der mange ting jeg stadig mangler…
 • Køleskab. Kompressorkøleskabe er meget dyre, men også de absolut bedste, og jeg har derfor i øjeblikket ikke et køleskab i bilen, det betyder at jeg er nødt til at køre retur til gården ved søen, eller til Odense, for at hente den injektionsmedicin jeg har brug for, da den skal opbevares på køl. Indtil jeg en dag får et køleskab, da spiser jeg rigtig mange grøntsager, og madvarer der ikke kræver køl. 
 • Trafiksikkerhedspakke. Skulle skaden ske, og du ender i nødsporet er det godt at være forberedt – og i flere lande er det et lovkrav med både gule veste, brandslukker og alkometer.
#vanlifer
 • Udendørsbruser. Er du #vanlifer i en lille van, som min, ja så kender du sikkert til de manglende bade, men det er der heldigvis løsninger på. En udendørsbruser er virkelig et musthave, og efter nu mere end 2 år med det, da jeg også brugte det imens jeg boede i telt, er jeg stadig lige glad for det og kan kun anbefale det. 
 • Microfiber håndklæder. Det her er et seriøst #lifehack du ikke må snyde dig selv for. Når man bor i så lille en van som min, skal man altid tænke på pladsen, og håndklæder tager nemt en helt masse plads – og her kommer microfiber håndklæderne virkelig til sin ret, for modsat almindelige håndklæder fylder de minimalt. En anden virkelig stor fordel er, at de tørrer virkelig hurtigt – og tro mig, ingen orker at have sjaskede håndklæder, hængende til tørre hver eneste dag.
 • Værktøjskasse med god sortering. I en gammel dame, som min bil fra ´98, sker der med jævne mellemrum noget som kræver en skruetrækker, en hammer eller noget andet sjovt. Nye stik og låse der går i baglås er en ting, lige for tiden. 
 • Økse og sav. Er du, ligesom mig, til friluftsliv, bål og snitteri, kan jeg anbefale at medbringe en lækker økse, en god sav og et par gode mora knive. 
 • Sidst, men absolut ikke mindst, er det vigtigste at huske sit gode humør, at være forberedt på uforudsete hændelser og altid huske på, at man slet ikke behøver en helt masse for at komme afsted og få en god tur ud af det – uanset om man er #vanlifer , autocampist eller afsted i sin personbil – så rigtig god tur derude, vink hvis vi ses 🙂 
Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar