Foredrag & Workshops

Foredrag om det simple liv – 2 år i telt og i gang med 3. år i camper

I 2018 solgte jeg det meste af mit indbo og flyttede fra stenbroen, i København, og ud i en skov i Jylland. Uden rindende vand, elektricitet eller andre moderne bekvemmeligheder. Jeg byggede et gulv, med de bare hænder, satte et telt op og flyttede ind.

Hvad er det, der får en helt almindelig kvinde til at træffe så radikalt et livsvalg? Hvilke konsekvenser har det haft? Har jeg lært at overleve i naturen? Og hvad spiser du når ikke du har et køleskab? Og var det i virkeligheden 10 år som spejder, der var med til at trække i dén retning?

Mere end 600 dage i telt

Alt giver mening ude i naturen, hugger du brænde får du varme, henter du vand får du noget at drikke, tænder du et bål får du varm mad. Det lyder nok temmelig banalt, men konsekvenserne af det du gør – eller ikke gør – indtræffer øjeblikkeligt, det er et liv med kontant afregning. Det er også et liv med store personlige oplevelser og glæder, naturen bliver en medspiller når ikke man længere sidder hjemme i sofaen og frygter “breaking news” storme og uvejr. Udfordringer kan være nødvendige for at mennesket udvikler sig.

En anden vinkel på et liv med frihed

I begyndelsen af 2020 flyttede jeg fra teltet og over i en campervan og blev fuldtidsrejsende. I 2021 kørte jeg alene rundt i Østeuropa. Her besøgte jeg blandt andet Tjernobyl i Ukraine, smukke Kiev, ekstremt fattige Moldova, oplevede bjørnene i Rumænien, kørte på de smukkeste bjergruter ad Transfagarasan, besøgte de smukkeste kirker i Polen og kørte også gennem 12 andre lande på turen.  

Siden da er meget sket, i januar kørte jeg til Lapland i det nordligste Sverige. Her oplevede jeg en kold vinter og det smukkeste nordlys. I april 2022, kørte jeg rundt på den Nordirske vestkyst af The Atlantic Way og i maj kørte jeg i Skotland og England. Hvor turen går hen derefter, vil kun tiden vise – følg med og find ud af det.

Workshops med Omnia madlavning – Den Sultne Rejsende

Udover at komme forbi og fortælle om alt det spændende jeg oplever, rundt omkring i verden, afholder jeg også workshops i Omnia madlavning. Den lille ovn er blevet min allerbedste ven i camperen, og var det også dengang jeg boede i telt.

Jeg har udgivet Den Sultne Rejsende – omniakogebogen på dansk og udkommer med Den Sultne Rejsende – Børn på Eventyr i løbet af sommeren 2022. De kan købes hos forskellige forhandlere eller via min webshop her på siden.

For mig er sund mad vigtigt, det skal være med råvarer der er let tilgængelige, og allerhelst råvarer der er dyrket lige præcis dér hvor de bliver spist. Er I en skoleklasse, en spejdertrup eller noget helt andet, så send mig en mail og lad os finde ud af en god løsning. Jeg er ret fleksibel i de perioder jeg er i Danmark.

Du kan læse mere om hvem jeg er via hjemmesiden her og via mine sociale medier. Har du spørgsmål eller ønsker til et bestemt foredrag eller en workshop med omnia, er du velkommen til at kontakte mig via mail ayo(a)homeiswhereipark.dk eller via kontaktformularen her på siden.