Da verden lukkede ned

I går hørte jeg en sige at det er hysteri at lukke alt ned, nu, for i Danmark er vi slet ikke i nærheden af de tal som er varslet. Og nej, det er vi ikke. Endnu.

Størstedelen af de smittede er, i øvrigt, sunde, raske mennesker der er kommet hjem fra skiferie og har taget virussen med sig, og det er derfor først nu, at andre, som feks ældre og kronisk syge, begynder at optræde i statistikken – og dermed vil vi komme nærmere og nærmere de tal som statistikkerne fra andre lande er bygget på. Og tallene dækker ikke længere alle, langt fra, da man har valgt at stoppe med at teste ved symptomer men udelukkende teste svært syge – det betyder at der er langt flere syge end statistikken viser.

Så, når nu du sidder derhjemme og tænker at det slet ikke er så slemt, og derfor måske vurderer at det hele er lidt hysterisk og at du derfor godt kan leve livet videre, som altid, igen begynder at slække lidt på håndhygiejnen, lader teenageren tage til en ‘mindre’ privat fest og deler flaske med sidemanden, så tænk på mig og mine dårlige lunger og nedsatte immunforsvar, de ældre, svækkede og de kronisk syge, i Danmark og resten af verden, for vi vil gerne gennem denne krise. Med livet i behold. Alle sammen. Flest muligt.

Hold fast i, at det der bliver meldt ud er det vi bør følge, for nu, alle lande er på ny grund, der kæmpes og med sammenhold og omtanke kan vi klare det. Sammen, hver for sig.

Vask dine, og dine børns, hænder ofte, hold afstand til hinanden, hold jer hjemme (gerne ude, stadig med afstand til hinanden) og forsøg at holde fast i at verden er større end til egen næsetip – vi alle skal tage forholdsregler, ud fra vores næste og ikke blot os selv – og det kan vi godt. Sammen, hver for sig 

#corona #corona_danmark #kronisksyg

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar