Drømmen om Mongoliet

I aftes var der igen pressemøde, tøjlerne strammes, corona, den bitch, viser lige hvem der bestemmer. Naturen. Og så må vi rette ind. Alligevel, og måske netop derfor, tør jeg godt fortælle, at jeg har en ret så vild livs-drøm. Mongoliet. Okay, jeg har egentlig mange drømme, men denne er noget særligt.

Jeg drømmer om et sted, med den vildeste natur, den barskeste af slagsen, hvor menneskene er imponerende hårdføre og livet så anderledes end her, at alt skriger i mig for at opleve det. Det vil kræve flere ting, at opnå drømmen, og det er jeg, så småt, begyndt at arbejde mere målrettet på. Her henover corona.

Er Bertha i god nok stand?

Det vil kræve en bil. I god stand. Klar til at køre mange tusinde kilometer. Det vil kræve, at jeg får banket mere af min gæld, sådan at jeg har et større rådighedsbeløb – til at køre (og reparere) for. Vigtigst af alt, vil det kræve at jeg trapper længere ned i medicin. Og en helt masse andre ting…

Er du nysgerrig på at vide mere om drømmen?

Jamen, jeg vil godt fortælle mere, også selvom du måske om lidt sidder og griner, af min ret så utopisk lydende drøm. Drømmen er ikke ny, jeg har luftet den flere gange, og den er at køre hele vejen til Mongoliet. Kort opridset, at køre ned gennem det østlige Tyskland, ind gennem fantastiske Polen, gennem spændende Ukraine, imponerende Rusland, mystiske Kasakhstan og derfra videre ind i mine drømmes Mongoliet.

Der, forestiller jeg mig, skal jeg se naturen, kulturen, møde mennesker der bor i gee – også kaldet jurt – og opleve så markant anderledes en måde at leve på, at jeg kun kan fascineres, imponeres og forbløffes, og når jeg en dag har fået indtryk nok, for et helt livs drømme, er det tid at kigge på tilbagevejen – og ja, den har jeg da også en drøm for.

Måske går vejen gennem Iran

Drømmen er, at køre via spændende Kyrgistan, ukendte Turkmenistan, smukke Iran, historiske Tyrkiet, interessante Bulgarien, gæstfrie Rumænien, naturrige Slovakiet, flotte Tjekkiet, nærliggende Tyskland og tilbage til Danmark. Én del af landende, har jeg besøgt før, men jeg tror det er noget helt andet, og en meget mere nærværende oplevelse, at gøre det i bil. Så det er min plan. Når corona skrider ad helvede til – og jeg lige finder ud af det med bilen, og økonomien, altså

Lyder det sindssygt og uopnåeligt? He’ll ya! Er det sindssygt og uopnåeligt? Nej sq da!

Selvfølgelig kan det lade sig gøre, måske tager det længere tid, end hvis jeg havde totalt mange penge Og en rask krop, men umuligt er det altså ikke – mener jeg.

Og det her, det bliver mit nye mål, når jeg lige om ét øjeblik er færdig med mit første mål – nemlig min kogebog Den Sultne Rejsende – omnia kogebogen.

– har du nej-hatten på, så skynd dig at skifte den, for livet er én stor omgang ja-tak! Også selvom corona, for en stund, er diktator i vores liv.
Har du mon (også) drømme, som virker helt uopnåelige, som du alligevel stiler efter, når corona igen er væk?

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar