Hvidløgsbrød

Brødet i mit liv

Mit liv drejer sig ikke altid om mad, men mad drejer sig ofte om mit, og sådan har det været, siden jeg som lille sad på mormors køkkenbord og spiste gode råd, imens hun fortalte om for længst svundne tider. Her er én af de opskrifter jeg ofte vender tilbage til, hvidløgsbrød der dur både som en snack og lækkert tilbehør.

Ingredienser

  • Et halvt brev tørgær
  • 2 dl lunkent vand
  • Ca. 300 g mel
  • 1 tsk. honning
  • 0,25 dl olivenolie
  • 1 tsk. saltHvidløgssmør
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 150 g smør
  • Friskhakket persille
  • Eventuelt ost

Halvdelen af melet blandes med gæren, vandet tilsættes og røres ud. Resten af ingredienserne tilføjes og dejen æltes grundigt, gerne 10-15 minutter, eller til den føles blank og smidig. Derefter skal dejen hvile en halv times tid. 

Ælt dejen, rul den ud og smør den med hvidløgs-/persillesmør blandingen og rul den sammen, ligesom man gør med kanelsnegle. Skær rullen ud i 2-3 centimeter tykke skiver og placer dem i din omnia ovn. Dæk den til med et klæde og lad dem hæve et lunt sted i en halv times tid. 

Brødet bages ved middellav varme i omkring 30 minutter, eller til skorpen er sprød og brødet luftigt. Du kan tilføje ost på toppen de sidste 5-10 minutter. Server brødet varmt til en god suppe, som en snack eller bare fordi. 

Velbekomme.

Du finder flere opskrifter og inspiration her og her!

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar