Letland

Riga Letland rejse travel

Blot en times flyvetid fra København finder du Riga, hovedstaden i Letland, grundlagt tilbage i 1200 tallet, med de smukke gamle huse, de hyggelige små gader og stræder.

Tidligere var Letland en sovjetrepublik, i dag er det et spirende demokrati, hvor befolkningen nyder godt af friheden der endeligt er fulgt med.

Ikke langt fra Riga, finder du Jūrmala med lange sandstrande, kursteder med helsebringende kilder, mudderbade og solskin. Engang var området et meget naturskønt område, men desværre har de lettiske virksomheders udledning af forurenende stoffer i dag gjort at Riga bugten ikke længere er egnet til badning.

Rejser du til Letland må du ikke snyde dig selv for at opleve den gamle bydel Vecrīga. Selvom størstedelen af byens art nouveau-bygninger findes i kvartererne rundt omkring den gamle bydel, så byggede man også en del af disse huse i Rigas middelalderkvarterer i den første del af 1900-tallet.  Riga er også et oplagt sted at gå på opdagelse i gamle kirker, middelalderlige huse og at se huse bygget i art nouveau stilen.

Letland rejse

Vecrīga, den gamle bydel, er for dig, uanset om du vil lade dig fortrylle af flot arkitektur eller brostensgader, om du er historieinteresseret eller blot vil vandre en tur i den smukke gamle by. Med den store flod Daugava, som løber gennem byen, var Riga engang en af Østersøens rigeste handelsbyer, og fik ofte besøg af både vikinger og handelsfolk fra hansestæderne. 

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar