Litauen

Lige på den anden side af Polen er Litauen, et lille fint land presset ind mellem Letland, Polen og Hviderusland. Det er også det sydligste af de baltiske lande og Vilnius er hovedstaden.

kirke litauen

Opførelsen af ​​det niende fort (dets numeriske betegnelse) begyndte i 1902 og blev afsluttet på tærsklen til 1. verdenskrig. og under besættelsen fra Sovjetunionen, af Kaunas og resten af Litauen, blev fortet brugt som fængsel og opholdssted for de mange fanger, der blev transporteret til arbejdslejrene rundt omkring.

Det niende fort

Det niende fort, Devintas Fortas, er en borg i den nordlige del af Šilainiai, ved Kaunas. I slutningen af ​​det 19. århundrede blev byen Kaunas befæstet og i 1890 var den omgivet af otte forter og ni pistolbatterier.

I årene med nazistisk besættelse blev det niende fort brugt som et sted for massemord i Kaunas, Litauen. Det anslås at mellem 45.000 til 50.000 jøder blev transporteret til det niende fort og dræbt af nazister og litauiske samarbejdspartnere i det, der blev kendt som Kaunas-massakren, 29 oktober 1941.

vilnius litauen

Litauen har fået et museum om massakren

I 1958 blev der oprettet museum i det niende fort, lad os alle glemme massakrerne der foregik og lad os aldrig ende dér igen.
I 1959 blev en udstilling af fire celler til, der den dag i dag fortæller om de nazistiske krigsforbrydelser udført i Litauen. I 1960 indledte man en retsmedicinsk efterforskning for at få en bedre indsigt og klarhed over omfanget af massemord der fandt sted.

Stedet har en dyster, men også meget, meget vigtig historie, og er absolut et besøg værd hvis du kommer på disse kanter.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar