Top

Home is where I park

  >  guide   >  Mit basiskøkken
brød

I mit vanlife basiskøkken har jeg forskellige ting, det er ikke meget, set i forhold til det almindeligt veludstyrede køkken jeg kommer fra, men det er nok til at jeg kan fremtrylle dejlig, velsmagende og sund mad.

  • Hvedemel, grahamsmel, Tipo 00, durummel, rugmel, havregryn og ølandshvede
  • Sukker, salt og honning
  • Basmatiris, risottoris, pasta af forskellig slags
  • Kikærter, forskellige bønner, linser, quinoa, semulje og bulgur
  • Sesamfrø, mandler, nødder, dadler, rosiner og solsikkekerner
  • Flåede tomater i kartoner, tomatpure, kokosmælk, torskerogn, makrel, soltørrede tomater, oliven, ansjoser, harissa og tun
  • Tørgær, natron og bagepulver
  • Tørrede svampe – jeg samler om efteråret og har vinteren igennem
  • Løg, hvidløg og chili

    Krydderier er en kategori for sig, da jeg er meget, meget glad for sydlandsk mad med mange krydderier – du får min cirka basiskøkken liste her, da jeg jævnligt får tilføjet lidt nyt til kassen – og fortvivl ikke hvis dit køkken indeholder meget mindre krydderi end mit gør
  • Basilikum
  • Cayennepeber
  • Chili
  • Estragon
  • Gurkemeje
  • Garam masala
  • 7 krydderi
  • Ras al hanut
  • Za’atar
  • Safran
  • Sumak
  • Korianderfrø
  • Sennepsfrø
  • Ingefær
  • Kanel, stødt
  • Kanel, hel
  • Kardemomme, stødt
  • Kardemomme, kapsler
  • Karry
  • Laurbærblade
  • Muskatnød
  • Nellike
  • Oregano
  • Paprika, sød
  • Paprika, røget
  • Peber
  • Salt
  • Spidskommen
  • Timian
  • Vanilje

Redskaber i mit basiskøkken

En god dyb pande, to gryder, skeer, paletkniv og et par gode skarpe knive. Et skærebræt til grønt, et til kød og et til brød og lignende. En lille si, diverse silikoneforme og riste til omniaen – det kan du læse mere om her.

Livet i en campervan! Inspirator, foredragsholder & kogebogsforfatter til Den Sultne Rejsende - omnia kogebogen. Jeg er altid på jagt efter nye eventyr i hverdagen, i mit liv som digital nomade på rejse med en iværksætter-drøm og uendelige eventyr som mål. Tak fordi du er her, velkommen til :) Kh Ayo

post a comment