rent drikkevand i autocamperen

Hvordan får du rent drikkevand i autocamperen – verden rundt?

Rent drikkevand i autocamperen
– direkte fra tanken!

Uanset om du kører i #autocamper med #campingvogn vandrer, kører på cykel eller MC er rent drikkevand uundværligt. Og det samme er derfor et rentvandsfilter, hvis du spørger mig!

annonce – du kan læse min reklamepolitik her!

De sidste tre år, har jeg kørt i mere end 45 lande i autocamperen. Lande med yderst varierende drikkevandskultur og ofte med markant dårligere vandkvalitet i hanerne, end vi er vant til fra Danmark. Det første år kørte jeg uden vandfilter, og købte derfor drikkevand Østeuropa rundt. Året efter fik jeg installeret et vandfilter – og sikke en gave!

  • Vandet renses for bakterier, parasitter, lugt, farve og smagen af klor, plastik og metal
  • Filteret installeres efter vandtanken, på den måde er du sikret at vandet ikke står i tanken og bliver dårligt før det når vandhanen
  • Du slipper for at bruge unødige ressourcer fra miljøet, at købe vand på flasker, slæbe dem hjem til camperen og at skille dig af med dem efterfølgende #winwin
  • Patronen, på vandfilteret, skal blot udskiftes for hver 5.000 liter vand/ca. hver 6 måned
  • Der findes forskellige typer filtre, jeg er skiftet over til rentvandsfilter fra #reich (det gamle stoppede til 😁- det kan selvfølgelig altid diskuteres om det er filteret eller vandet den var gal med 😂)

Her er lidt ekstra fif, de kan være ganske nyttige (især) udenfor Danmarks grænser:

  • Brug en vandkande i stedet for en vandslange. Det tager måske lidt længere tid, til gengæld kan du se hvordan vandet ser ud – hele tiden!
  • Brug altid kun dine egne vandslanger – dem der er monteret på vandhanerne bruges bl.a. til at gøre toiletter rene med (f.eks. på motorvejsrastepladserne)
  • Bruger du en vandslange; lad vandet løbe lidt før du hælder vand på så du har set vandet ser fornuftigt ud

Filteret er monteret hos Camperservice.dk som jeg har et samarbejde med, og det er nu helt slut med plasticflasker, hvilket ikke alene er godt for miljøet men også for økonomien, og min ellers evige jagt på kilder med rent vand har nået sin ende.

Er der andet du kunne tænke dig at høre om, om autocamperen og hvad den indeholder, så skriv en kommentar – jeg deler løbene tips & tricks på Instagram og Facebook 😃

Du kan læse mere om indholdet i min nye autocamper ved at trykke her!

Drømmer du om at køre autocamper? Du kan leje din helt egen camper ved at trykke her!

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar