Rumænien

Rumænien

rumænien rumania gypsy rejse

Rumæniens kultur er rig og landet er beliggende mellem Balkanhalvøen, Østeuropa og Centraleuropa med blandt andet Transylvanien. Rumænien grænser desuden op til Ukraine og Moldova i den nordlige del af landet, Ungarn og Serbien i den vestlige del af landet, Bulgarien i den sydlige del af landet og slutteligt Sortehavet i den østlige del af landet. Nationalsproget er rumænsk, og hovedstaden hedder Bukarest, hvor der bor små 2 millioner mennesker.

Rumænien er for mange synonymt med tiggere, fattigdom og usle levevilkår blandt sigøjnere, men jeg lover dig, Rumænien er så meget mere end dét, og bør kendes for blandt andet den smukke natur, vidunderlige landskaber strækker sig ud foran dig når du bevæger dig gennem landet og for Rumæniens kultur der byder på så meget.

Smuk natur & andre rigdomme

Rumænien har Karpaterne, der strækker sig i en bue gennem landets centrum, og bjergene står majestætisk tronende omgivet af skovenes træer. Her findes landskaber der står uberørte hen, du kan komme op i mere end 2000 meters højde alt imens du for din fod kan ane Europas næstlængste flod, Donau, strække sig gennem den sydlige grænse af landet og ud mod Sortehavet hvor den munder ud. I området omkring Donau finder du helt unikke muligheder for at opleve naturens skønhed, beskyttede og fredede arealer. Her er også rig mulighed for at opleve fugleliv, vandreture og for at fiske.

romania rumænien forest skov rejse

Rumænien, landet hvor Dracula bor

Bran Castle i det centrale Rumænien, er smukt placeret på en bakketop nær Brasov, og er i mange år blevet flettet sammen med vampyrer og andre historier fra tiden hvor Vlad Dracula levede. Slottet er i dag åbent for offentligheden og kan besøges året rundt.

Kontraster mødes i Rumænien

Rumænerne, i hvert fald dem jeg har mødt, har alle været utroligt venlige, imødekommende og gæstfrie – Rumænien er ikke et specielt turistpræget land, og det kan godt mærkes, for uanset hvor man kommer hen er de meget ivrige, på en god måde, for at tage godt imod en.

På mange måder er Rumænien som min opvækst, der findes områder, som eksempelvis Bukarest, Cluj-Napoca og Brasov der er meget vestlige og veludviklede. Og så findes der det andet. Det som svarer til det 1888 jeg voksede op i. Uanset om du besøger nutiden, eller 1888, er der mange glade, venlige mennesker, oceaner af oplevelser og rigeligt med smuk uudforsket natur – og der er helt sikkert også plads til dig.

Drømmer du om at opleve kommunistisk storhedsvanvid, så er det her

Parlamentets Palads, er nok det mest absurde byggeri verden har set, næst efter Pentagon. Det blev bygget i midten af firserne og har ikke mindre end 1100 værelser og elleve niveauer – under jorden.

rumænien rigdom kommunisme

Rumænien er let at rejse ind i, når du kommer fra de vestlige lande i bil. Grænseovergangene er mest af alt bare en formalitet, du kan dog godt opleve grænsevagterne forsøger at bilde dig ind at du skal købe alt muligt af dem – uden dog nogensinde at få et stykke papir på det. Blot hold fast i at du intet mangler, efter lidt tid bliver de trætte og du kan køre videre, når blot du har styr på forsikringspapirer og vignet på vejafgifter i landet. God fornøjelse i Rumæniens kultur.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar