sig selv

At finde sig selv

Det er ikke helt sådan det virker…

Uanset hvor mange gange, at man siger det til sig selv: at man skal finde sig selv, så er det ikke helt sådan det virker.
Man er jo ikke en forsvundet mønt, i en lomme på den hengemte frakke. Man er ikke forsvundet. Eller væk. Ens rigtige jeg er lige dér, begravet under kulturelle normer, andre menneskers meninger og ukorrekte konklusioner man traf som barn – og som nu er blevet ens egentro om hvem man er.

At finde sig selv, er som at returnere til ens virkelige jeg. At aflære, afkode og genfinde hvem man var, før livet lagde sin klamme hånd på én.
Man er en selv, man har blot været i en form for dvale, viklet ind i troen på at der kun er én form, en vej i livet. Men det er ikke formEN, men alene én af mange former! Når man indser det, kan man skabe sin egen form. Den form der virker for de individuelle mennesker vi reelt er. Uagtet at vi kontinuerligt forsøges presset ned i kasser der passer os alle. Med et lige så elendigt resultat som ideen er dårlig.

Størstedelen af livet leves på vaner

Vi tænker ikke. Vi gør blot det vi altid har gjort. Uden at stille spørgsmål. Stoppe op. Overveje. Vi bruger oceaner af tid på jagten. Jagten efter en illusion. Jagten på livets lykke. Intet er helt godt nok. Jagten gør os lykkelige. I momentet. Øjeblikket. Black Friday. Karriere Jobbet. Den nye taske. De nye sko. Grej. Mere grej. Små dimser og dutter, som kunne klares med en pind og en tot mos.

Vi har alt hvad vi kan ønske os og drømmer stadig om mere, dem omkring en kigger, ser anerkendende til og siger højt: du har succes. Du er succesfuld. Du har alt, du skal og må være glad, lykkelig og taknemmelig.

Hvis man ikke er det, er man forkert

Man fylder måske sjælens hul med ting. Forbrug. Merkøb. Forgælder sig i jagten på lykken. Køber sig til en falsk form for lykke og glæde. Som at tisse i bukserne. Lykken  jo vente lige rundt om næste hjørne. Livet leves for penge på kontoen så man kan købe. Penge. Forbrug. Mere. Og mere.

Der er en illusion om hvordan det rigtige, lykkelige liv skal se ud. Vi ser det på tv, hører om det i radioen, læser det i aviser og blade, vi ser det – og fodrer det selv – på Facebook, instagram, youtube og hvad det alt sammen hedder. En illusion om det perfekte liv. Og jo mere vi udstiller vores liv med filter og perfekt indrettede nullermands frie hjem, jo mere fodrer vi illusionen. Og gør os selv syge, deprimerede og utilstrækkelige. Ikke blot os, men endnu værre den næste generation

Ved du hvad der er vigtigt i dit liv, og overvejer du nogensinde at jo højere levestandard vi får, jo dårligere psykisk velbefindende lader det til at der er i befolkningen?

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar