Kroatien

Kroatien

split kroatien rejse

Kroatien, landet med mere end 4.000 kilometer kyststrækning og over 1.000 øer

Kroatien ligger i grænselandet mellem Syd-, Central- og Østeuropa, hvilket gør det svært at henføre det til en specifik region, og klimaet varierer fra at være tempereret i de nordlige og østlige dele af landet til at være subtropisk ved kysten.

Første gang jeg besøgte Kroatien, er efterhånden en del år siden, og dengang var det ikke en turistmagnet, som det er blevet de seneste år, hvor især byen Dubrovnik er blevet verdenskendt efter, at flere af byens områder har lagt kulisse til TV-serien Game of Thrones.

På den dalmatiske kyststrækning finder du Split, hvorfra du i havnen kan sejle ud til flere af de mange smukke kroatiske øer. På øen Brac, finder du den billedskønne Zlatni rat-strand, og i Split kan du opleve den gamle bydel.

Plitvice søer kroatien nationalpark

Èn ting du absolut ikke må overse, er Plitvice-søerne, nationalparken med de mange søer, som ligger mellem byerne Rijeka og Zadar.

Holder du af at dykke, snorkle eller i det hele taget at bruge tid i og ved vandet, så er Kroatien et oplagt rejsemål. Kroatien byder også på imponerende skønne campingpladser og er oplagt som feriedestination – uanset om du kører med autocamper, campingvogn eller lejer et feriehus på destinationen.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar