camping vanlife

Vanlife i Danmark – at vælge sin van

Valget, af bil, var nødt til at matche mine drømme om at køre i afsidesliggende egne af verden, vanlife i Danmark, steder der kun sjældent kommer mennesker og hvor chancen for at møde andre end lokale, er minimal

vanlife danmark

I mere end et halvt år kiggede jeg biler, vans, autocampere og alt derimellem til vanlife i Danmark. Det var svært at finde, præcis dét som matchede, både mit budget og mine behov for fleksibilitet til et liv med vanlife i Danmark og udlandet. Valget endte med at blive en Volkswagen T4 multivan fra ´98. Jeg har fået at vide, den næsten er uopslidelig, motoren god, økonomien rimelig, let at reparere på – uanset hvor man er i verden – og pålideligheden stor.

Bertha, min van, er cirka 4 kvadratmeter, det er ikke meget plads til et helt liv. Med praktisk opbevaring, funktionelle løsninger og planer om at alle ting mindst skal have to funktioner, mener jeg det er muligt. Det er her jeg bor, lever, også når det regner i ugevis og frosten afskærer mig fra at gå ud. Det er slet ikke så nemt, som jeg forestillede mig. At få det hele organiseret. Passet ind i det layout jeg drømmer om. Jeg har ikke boet i noget så småt før, og slet ikke i en van, men alligevel føler jeg mig optimistisk omkring det.

Jeg fandt bilen til salg på internettet, kørte ned for at se den en regnfuld eftermiddag. Bilen så flot ud, rengjort og pæn, motoren lød godt og jeg kørte en tur i den, gav den fuld skrald på vejene, bremsede hårdt op, lyttede efter mistænkelige lyde, ringede til en ven og fik hjælp til hvad jeg skulle tjekke grundigt. Kravlede rundt nedenunder den, åbnede alt der kunne åbnes, pillede ved alle knapperne og så…

Bilen kørte godt, vi passede ligesom sammen, og den ældre mands nostalgi talte til mig – vanlife i Danmark ventede forude

vanlife danmark homeiswhereipark

Da jeg kom tilbage, ringede sønnen, der fremviste bilen, til faderen så jeg kunne forhandle med ham, og tyve minutter senere var der slået 20.000 kr. af prisen og jeg var en bil rigere. Købt som beset, og direkte til mekanikeren for at få skiftet tandremme, olie etc.

Du kan læse min guide til køb af brugt bil her.

Et par dage senere, ringede den ældre mand til mig, han og konen havde fundet telt og gardiner til bilen. Jeg var velkommen til at komme forbi og hente det, så det gjorde jeg. Da jeg trillede afsted i Bertha, var det med jubel i øjnene og glæde over den velkørende bil.

Jeg er mere til eventyr, solopgange, nye udsigter & indsigter end til livet i en lejlighed på stenbroen

Den ældre mand sad i kørestol, havde fået knust foden og måtte derfor sælge bilen. Han var virkelig trist, forståeligt nok, dog glad for at hun nu kunne få liv hos mig. Han fortalte alt der var at fortælle, om hans tid som ejer af bilen + jeg fik en masse papirer med omkring TÛV (det tyske syn), reparationer, udskiftede dele, undervognsbehandlinger etc.

Da jeg kørte derfra, var det med følelsen af at jeg havde gjort et godt køb, og at der lå mange eventyr og ventede forude med vanlife i Danmark. Det var tid, at skifte den daglige rutine ud med en ny, ikke flere iskolde morgener med at hente brænde, men udsigt til nye oplevelser, og steder, meget oftere.

Det autentiske liv tiltrækker mig, alle livets ups and downs er en del af fortællingen, om livet

Der er ingen garantier, for at jeg er her i morgen, det er nuet det gælder, og som lungesyg er det virkelig noget jeg har fået øjnene op for. Livet venter ikke på at jeg er klar, det sker lige nu og her.

Jeg har sat farten ned, mentalt, så det passer til hvad min krop vil være med til. Når jeg går, mærker jeg underlaget under mine fødder, hvordan græsset mærkes blødt, fortovet hårdt og gruset ujævnt. Jeg er blevet opmærksom. På mine omgivelser, træerne, naturen og dyrene. Jeg ser nye planter, blomster og insekter jeg aldrig tidligere har bemærket.

Jeg slukker for det hele, telefonen, nettet, computeren og bilen. Bevæger mig ud, oplever med mine sanser. Uforstyrret af verdens hast og jag. Danser i regnen, lader solen varme min nøgne krop, suger månens energi til mig og lader stjernerne skyde over mig i nattens mørke.

Igen har jeg lært at sænke tempoet, lade tiden stå stille, stoppe op for blot at være en del af naturen der omgiver mig

Jeg sætter ekstra pris på de ting, jeg før tog for givet. De små ting betyder nu det hele, og det er præcis dét jeg elsker ved mit så simple liv, og dét der gør det hele værd, selv når det regner i uge- og månedsvis.

Vanlife i Danmark er dejligt.

Forrige indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Jesper 7. januar 2022 at 11:05

    Hejsa, sægte på Tyrkiet men kan ikke se dine posts? Er selv pt i Grækenland i en hjemmebygget, netop parkeret i hyggelig havn…

  • Reply Jesper 7. januar 2022 at 11:06

    PS du skriver godt. Sjovt som fokus skifter når man, vi, du bør i bilen ikke?
    Vi veksler mellem sommerhus og bil. Det bedste af 2 verdner…

  • Skriv en kommentar