vanlife

Vanlife DK – hvordan vælger man det?

“Åh, hvor ville jeg gerne leve sådan!” og ”jeg drømmer om et liv med vanlife, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer i gang”, er sætninger jeg har hørt mere end en gang.

Sandheden er; der findes ingen rigtig eller forkert måde at komme i gang på, det er din motivation og lyst til det, som skal sørge for at du også får modet til at gøre det.

For mig var det helt tydeligt; jeg ville ikke vente med at udleve drømmene, heller ikke selvom jeg følte jeg ikke var klar

Vanlife er det du gør det til, for mig er det en måde at udleve drømme, og er blevet til en livsstil. Måske er det noget helt andet for dig?
Når du har besluttet dig, for at gøre det; start med at spørge dig selv, hvad du gerne vil opnå fra dit vanlife, er det for at rejse, selvudvikling, billeder til SoMe, er det for at være rejsende arbejder, en kombination eller noget helt andet?

Hvad er benzinen på din motor, hvad skal trække dig gennem de dage hvor det er hårdt og måske tilmed en anelse surt?

Min erfaring er, at jo enklere livet er, inden vanlife DK, jo nemmere bliver transmissionen til de få kvadratmeter og det rullende hjem. Da jeg i sin tid blev skilt, flyttede jeg fra en stor gård, med mere end 350 kvm boligareal, til en lejlighed på 140 kvm. Det var en kæmpe omvæltning, og jeg begyndte allerede da at opdage at det ikke er meget plads, eller mange ting, der gør mig glad, nok nærmere tværtimod.

Jeg holder af rene, ryddelige omgivelser og det kræver, som bekendt, at man gør rent. Med mindre plads var der mindre rengøring, og efter flere flytninger, endte jeg i en lejlighed på 100 kvm før jeg flyttede ud i teltet på 40 kvm. I dag bor jeg på blot fire kvadratmeter, og for nu passer det helt perfekt til mig.

Hvis du vil leve et liv, som få lever, så er du nødt til at turde tage chancer som ikke alle tør tage

Jeg har brugt lang tid på at overveje hvilke ting der betyder noget. Sådan for alvor. Gør mig glad. Får hjertet til at slå et ekstra slag. Hvad holder minderne for mig, og hvad kan undværes?

I bilen, er nu de ting jeg elsker, dem jeg har brug for og dem jeg stadig overvejer. Hver måned kigger jeg mine ting igennem, har jeg brugt dem, har de været i vejen eller er alt præcis som det skal være?

vanlife
Det er ikke mængden af penge, du bruger på ombygningen, der betyder noget, det er indholdet der er vigtigt

De mindre ting, inspirerer mig til at være mere udenfor. Til at opleve naturen omkring mig. Ikke at lade mit liv være styret af materielle ting. Jeg er blevet mere bevidst i mit forbrug, hvad bruger jeg penge på, har jeg virkelig brug for det, eller har jeg, mest af alt, bare lyst til det?

Det handler ikke om hvorvidt du lever vanlife hele tiden, om du holder på parkeringspladsen bag Bilka hver nat, eller om du kun kører på ture i weekenderne. #vanlife handler om at tage kontrol over eget liv, om at lære at elske det ukendte og om at finde det, som gør at man føler sig i live og momentant lykkelig.

Det handler om frihed, det er vel en slags symptom på ønsket om at gøre noget, sådan bare for mig. Noget jeg elsker og som giver mig følelsen af uendelige mængder eventyr

Livet i en van er oplevelser, udfordringer og personlige sejre. Og ja, der er også downs. Ligesom der er i livet. Har du en nisse, flytter den med. Promise.

Vanlife DK er meget mere, end det du ser på SoMe. Vanlife DK er fællesskab, friluftsliv og nye oplevelser. Livet er ikke i Bertha, men omkring hende. Jeg lever, på mange måder, stadig mit liv mere ude end inde.

Vanlife er, også, rustne biler, reparationer og uforudsete udgifter. Det er også at vågne op til nye smukke udsigter. Vanlife er livet, med op og nedture, udfordringer, personlig udvikling og glæder.

I bund og grund; jeg er lykkelig for de muligheder livet giver mig. Jeg elsker livet og ønsker bare mere af det

Måske er vanlife også noget for dig?

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar