Brændeovne, komfurer og eventyr

50843271_2092365531053762_3305684002421080064_n.jpg

Det største eventyr, du kan tage på, er at leve det liv, du drømmer om…

Åh hvor har jeg været spændt på at få installeret det lille brændekomfur i teltet. Det brændekomfur har holdt mig vågen om natten, det komfur jeg dagdrømte om i tide og utide. Spændt på om det varmede nok, om jeg kunne holde liv i det, om der var træk nok i skorstenen. Alt muligt har jeg været spændt på, spekuleret på og overtænkt i en grad jeg efterhånden kun tror jeg kan præstere.

50424899_230497897887531_3052869866462642176_n.jpg

Der blev aftalt et køb i midten af december, en måned hvor finanserne på alle måder var ikke-eksisterende, det løste sig dog, et andet skønt menneske sagde ja til at lave bytte-bil-dag med mig, en trailer blev lånt, komfuret blev hentet. Det havde smadrede røgvendersten, sidesten – alle sten – alt skulle skiftes, pengene var ikke til det, det blev stillet hen i et hjørne, det måtte vente til lidt lysere tider. I sidste uge fik jeg solgt ud af noget af alt det der hober sig op, når man gror sig et par teltdeller eller tre, og det blev vældig hurtigt omsat til et 90 graders røgrør + det løse jeg manglede. Og så blev der skiftet ovn i lørdags.

Det er nummer to ovn jeg selv installerer, anden gang jeg samler skorstensrør med lim, pakninger og en helvedes masse tålmodighed. Det blev pænere denne gang. Trods alt. Det røg lidt, jeg tætnede mere, målte efter, og det var i orden. Det nye rør skulle brændes til, det stank noget så frygteligt, til gengæld var varmen så høj at det ikke var et problem med åbent telt. Bogstaveligt talt.

Det lille brændekomfur varmer. Og det gør det godt. Næsten for godt. Søndag pillede vi det hjemmefabrikerede indertelt ned. Jeg elsker at ha fået lyset og det store rum tilbage. Og varme er her så rigeligt af.
I går lavede jeg flæskesteg i en gammel wok, den lå og hvilede sig ved hjælp af et par grillspyd – det fungerede så aldeles godt at jeg spiste saftig, mør og lækker steg til aften. Og til frokost i dag. I morgen vil jeg forsøge mig med boller. Eller et brød. Eller noget andet morskab. Jeg elsker mit lille søde brændekomfur, også selvom jeg har fået lidt af et luksusproblem: Hvilket vindue skal jeg mon åbne, når telt-saunaen er blevet lidt for varm? <3

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar