Brød bagt i omnia ovn

Dejligt luftigt brød med en skøn skorpe hele vejen rundt

Da jeg vågnede, denne solbeskinnede morgen, var der ikke mere brød, så jeg fandt mel, gær, salt, vand og olie frem til en hurtig bolledej. Målene er på slump, men minder om noget i denne retning til brød i omnia ovn.

Brød i omnia ovn!

25 g gær
2 dl vand
0,5 dl olie
Et nip salt
Godt mel efter behov, 400-500 gram, er mit bud.

Tid til hævning

Gæren røres ud i det lune vand, olien tilsættes sammen med saltet og melet røres i og dejen æltes til den føles smidig, uden at være tør. Stilles til hævning et lunt sted – og her snyder jeg lidt for jeg hæver det i omniaens silikoneform, som i øvrigt ikke behøver smørelse, og bager uden at slå dejen ned først, man kan gøre det som man vil og har det bedst med. Når dejen er hævet pensles med lidt vand, mælk eller æg og så er det bagetid.

Mit gæt var en halv times bagetid, men der skulle lidt mere til – 47 minutter senere var brødet færdigt, luftigt og lækkert.

Føl dig frem, skru lidt op og ned for gassen, komfuret eller hvad det nu er du har under din omnia – når duften begynder at brede sig, af nybagt brød, er det ved at være tid til at holde godt øje.

De sidste 3-5 minutter skruede jeg op for trangiaen, omkring middel styrke, sådan at brødet fik lidt farve for oven også.
Smagen, på brødet, er fortrinlig, duften himmelsk og følelsen af at spise nybagt brød langt ude i naturen er vidunderlig. Brød i omnia ovn er lækkert. Velbekomme og god fornøjelse med dit brød i omnia ovn


Du finder flere opskrifter her og den danske omnia gruppe her!

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar