Omnia kage – gulderodskage

Jeg havde en god rest revne gulerødder tilbage, fra maden i går, og så virkede det ret oplagt at konvertere dem til en omnia kage. Jeg elsker gulerodskage, den der svampede saftige sag, med et tuch af sundt, tilsat en kages sødme.

Her er den opskrift jeg har brugt, cirka, for jeg målte ikke af:

200 gram blødt smør, lavet på mælk fra lykkelige køer på græs, og en god slat brun farin, sådan omkring et par deciliter, piskes sammen med fire æg fra fritgående høns der spiser orm. Pisk pisk pisk, til du får en luftig masse.

Bland godt hvedemel, sådan omkring 200 gram, lidt stødt kanel og en smule bagepulver sammen og vend det over i æggemassen på skift med revne gulerødder, er du til mange af slagsen så bruger du bare løs – 400-450 gram – og ellers tilsætter du lidt mindre. Har du rosiner, og kan lide det i kage, så er det også nu de tilsættes din omnia kage.

Når det hele er rørt godt sammen, og der ikke gemmer sig klumper af u-udrørt mel, så hældes det hele over i silikoneformen, du med fordel har placeret i omniaen på forhånd, og så er det bagetid.

Jeg skruede op for fuld styrke på trangiaen, og skruede derefter ned til omtrent det halve, her bagte kagen i 50 minutter før jeg lettede låget og vurderede at den var fin. Og det var den. Sprød skorpe, blødt indre, sød smag uden at være kvalm.

Velbekomme.

Flere opskrifter finder du her og den danske omnia gruppe her!

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar