Tino på tur: camper-kat

Kan man tage katten med på tur i camperen – og gøre det med succes – læs med og find svaret her!

Findes der camper-katte?

Ja, hvis de selv vil! Og jeg kan egentlig godt forstå folks skepsis, for vi havde selv vores tvivl.

Vi købte vores autocamper sidste forår, og dengang havde vi en gammel kat på 13 år. Desværre, trods mange forsøg, lykkedes det aldrig at få ham nærmere end ca. 2m fra vognen, før han med larm og kløer gav sin meget klare mening til kende. Så når vi var af sted,  havde han “kattepasser” boende!

Han døde i efteråret 2020 og vi var helt sikre på, aldrig mere kat! Det er var jo for besværligt, når man som os, gerne vil ud på spontane vildmarks ture.

Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt, og da vi blev tilbudt en killing, som allerede havde klaret en køretur uden at kaste op og flå bilen fra hinanden, købte vi katten og døbte ham Tino.

Den første tur som camper-kat

Vi var helt klar over, at hvis Tino skulle blive tryg ved AC, skulle vi starte omgående. Så dagen efter vi fik ham, tog vi ham med ud i AC, uden at starte motoren og lod ham gå rundt og undersøge det hele.

Dagen efter samme procedure men med motoren kørende, og det tog han helt roligt. Gik rundt og undersøgte hver en m2. Tredje dag kørte vi så den første tur med ham, kun små 10km, og med et enkelt stop. Begejstringen var lunken, men han var ikke overnervøs.

Efter de første tre prøvedage, er det gået i den allerbedste retning, han er fyr og flamme når transportkassen kommer frem, (bruger den kun til og fra bilen), og når vi kører, sidder han enten og kigger på trafikken eller lægger sig til at sove.

Normalt går jeg tur med ham når vi holder, men det er helt på hans præmisser, vil han løbe gør vi det, vil han hellere bare ligge og observere, får han lov til det. Det er den bedste måde at gøre katten tryg på.

Tino’s sikkerhed

Jeg er nu begyndt at træne ham til at lystre f.eks på STOP. Hver gang han lystre får han en godbid, og det går fint fremad. Tror man kan lære katte mange ting, det tager nok bare meget længere tid end med hunde. Så tålmodighed skal der til.

Bare at lukke ham ud tør jeg ikke med mindre vi har været på samme plads i to til tre uger.

Vi har købt et GPS halsbånd, bare for sikkerheds skyld, men det har ikke været nødvendig at bruge endnu, for han holder meget øje med AC når vi er ude. Heldigvis.

Man skal huske på, at det jo ikke er en hund! Hunde er gladest hvis de er sammen med deres ejere, så betyder hjemmet og omgivelserne knap så meget. Det er lige omvendt med katte.

De er meget bundet til hjemmet, og det at komme nye steder, kan stresse dem så meget at de hverken vil spise eller drikke, og i værste fald, hvis de slipper fri, vil forsøge at finde hjem.

Tino har vi haft nu i små to mdr. og det har været helt fantastisk og hyggeligt. Vi har været på tur til Sjælland, rundt på Fyn og rigtig mange steder i Jylland, og bortset fra et par dage ved Vesterhavet i stiv kuling,(der nægtede han at gå ud!), har vi ikke fortrudt et sekund, at vi fik den dejligste, glade, legesyge camperkat. Og når/hvis grænserne åbner igen, skal han helt sikkert med os ud i det blå.

Du kan følge Tinos eventyr her og flere fortællinger fra inspirerende mennesker, rejser og livsstile finder du her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar