Cypern

Cypern Larnaca

Cypern, eller Κύπρος på græsk, er nok det sted jeg har besøgt mest – næstefter det græske hovedland.

Jeg elsker det stadig lige højt hver gang jeg er der.

Øen er smuk, vild, voldsom, blid og fin.

Kontrasterne er store, menneskene vidunderlige – og så har jeg familie på øen der gør, at vi igen og igen rejser dertil for at spise vidunderlig mad, nyde gode stunder og se solen forsvinde langt ude i havet.

En dag, ude i fremtiden, håber jeg at kunne medbringe min egen campervan til øen, køre rundt og indsnuse det alt sammen lidt ekstra meget. Det ville være SÅ cool!

Cypern er en republik – dog ikke anerkendt af alle

Hele øen Cypern er internationalt anerkendt som Republikken Cypern, alligevel er det kun de sydlige to tredjedele af øen der kontrolleres af den cypriotiske republik.

I 1974 besatte Tyrkiet den nordlige tredjedel af øen, og siden da er Nordcypern kommet til – den anerkendes dog kun af Tyrkiet, og Tyrkiet anerkender ikke den græsk-cypriotiske regering på øen, heller ikke på den sydlige del. Før august 1974 var befolkningen på Cypern 80 % græsk og 20 % tyrkisk. I daglig tale omtales de to områder som “den græske” og “den tyrkiske del” af Cypern.

Cypern har en rig historie

For mange år siden var øen, i næsten 100 år, underlagt Venedig, Richard Løvehjerte strandede engang på øen og den danske konge Erik Ejegod tog til Cypern på pilgrimsrejse – øen har en bred og spændende historie der er værd at dykke ned i, hvis du er til den slags.

Uanset om du er til natur, kultur, græsk eller tyrkisk, så snyd ikke dig selv for at besøge begge øens dele. Shopping kan i øvrigt gøres mere fordelagtigt på den tyrkiske side end på den græske.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar