Kasakhstan

Jeg har aldrig været i Kasakhstan

Jeg har læst en del og forsøgt at finde forskelligt at se undervejs – uden det bliver for store omveje, da vejen sådan set er rigeligt lang allerede

Det betyder at jeg får lidt omveje, for at komme over grænserne de rigtige steder, sådan at jeg stadig kan følge den rute jeg har lagt i Kasakhstan. Du kan se et kort som måske/måske ikke er helt korrekt og tidssvarende her.

Sidst i april til først i maj siges at være tiden hvor bjergsiderne i Kasakhstan blomstrer. Det håber jeg sådan at opleve, også selvom det formentlig bliver en varm omgang at køre gennem Iran og Tyrkiet.

Kasakhstan Astana blomster forår

Det er også tidspunktet hvor de store flokke af trækfugle flyver til Sibirien, ind over centralasien, og kan ses ved de store søer i Kasakhstan.
Sidst i maj forsvinder sneen over 2000 meters højde og hyrderne rykker deres dyr længere op i bjergene, væk fra varmen der er på vej.

Det er en lang tur gennem Kasakhstan, med mange muligheder. Jeg har derfor samlet lidt forskelligt, noget når jeg, noget gør jeg ikke.
Det er præcis som det skal være.

Oplevelser i Kasakhstan

 •  Charyn Canyon
  En kløft ved Sharyn floden der strækker sig cirka 90 kilometer, med et landskab der minder om Grand Canyon i USA
 • Altyn-Emel nationalpark
  Parken strækker sig mellem Ili floden og Ak-Tau bjergene, blev grundlagt i april 1996 for bevarelse af naturen samt arkæologiske og historiske monumenter. Parken er en del af UNESCOs verdensarvsliste.
 • Kolsai Lake nationalpark
  Parken der indeholder søen med de døde træer, eller som den også kaldes Den undersøiske skov – det er så smukt på billeder, det vil jeg virkelig gerne opleve
 • Big Almaty Lake
  Søen der befinder sig mere end 2500 meter over havets overflade
 • Sherkala
  شیرقلعه – Løvernes slot, området ser fantastisk ud, også historiemæssigt, der er blandt andet et gammelt fort i området

Dette er lidt af de steder jeg drømmer om, i Kasakhstan, velvidende at når først jeg er afsted har det hele det med at dukke op af sig selv. Undervejs. Ofte noget helt andet end det jeg planlægger hjemmefra – det er hvad jeg virkelig elsker, den spontane rejse, de ukendte steder og alle de mange hverdagseventyr der bare venter på mig derude.

Alle disse forberedelser er mest af alt inspiration. Tanker. Refleksjoner. Gode at have i baghovedet, skulle jeg en dag ikke lige vide hvad jeg skal køre efter.

For hver dag der går, forbereder jeg mig mere og mere på turen. På at være alene. Skulle klare mig selv. Ikke lige at have min familie og venner omkring mig. Jeg er spændt, lidt nervøs og så glæder jeg mig helt ubeskriveligt til igen at være afsted. Rigtigt og for alvor.

Har du rejst i området, har gode fif, råd eller andet relevant, så skriv endelig en kommentar herunder.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar