Rusland

Har du været i Rusland?

Jeg har aldrig været i Rusland. Jeg glæder mig. Helt vildt. Til at opleve landet, kulturen og befolkningen, undervejs på min rejse.

Rusland

Siden jeg skrev på mine sociale medier første gang, at jeg vil køre gennem Rusland, har jeg fået utroligt mange velmenende beskeder. De har været om alt der kan gå galt, alt det der muligvis og eventuelt kan ske og alle de ting jeg skal passe på.

Indrømmet, jeg blev ked af det, lidt trist og en anelse irriteret. Jeg ved godt det er velment, at Rusland er noget andet end Danmark. Men. Jeg ved også at med et åbent hjerte og sind kommer jeg langt. At jeg har rejst ganske meget tidligere. At jeg ikke er bange. For hverken at rejse nye steder eller for at råbe højt hvis det er nødvendigt.

Er Rusland farligt?

Og at jeg ved at jeg altid skal tænke mig om. Tage mine forbehold. Være velforberedt. Og klar til oplevelser.

Kulturen er en anden, både i Rusland og flere andre lande i den del af verden. Jeg har skrevet om mine erfaringer. Med at rejse og med rejser i østlandene, de arabiske dele af verden og noget om hvordan jeg har tacklet det. Som solo kvinde. Du finder det her.

Rusland er et gigantisk land, jeg skal blot køre gennem en ganske lille del af det – medmindre jeg ender med min alternative rute, som går mere gennem Rusland end Kasakhstan, det hele afgøres af vejr, vind og vejforhold.

Rusland

Ruslands natur

Ruslands natur, strækker sig over hele 11 tidszoner og er domineret af 4 primære naturtyper.

 • Tundra længst mod nord, hvor der også er permafrost
 • Tajga, som udgøres af nåleskov iblandet en del arter af løvtræer
 • Stepper i de sydligste regioner
 • Vådområder med udbredt tørve- og højmose områder

Jeg elsker natur, storslået, gigantisk, overvældende og berigende. Lige så højt som jeg elsker de store smukke skove, elsker jeg bjergene – Rusland har det hele.

Rusland

Herunder har jeg samlet lidt af alle mine russiske drømme. Jeg vil nå noget, drømme videre om andet og opleve ting jeg end ikke forestillede mig undervejs. Det er inspiration og altså ikke en fastsat lise.

 • Belogorie naturreservat
  En af de sidste intakte egetræs-skove med træer der er mere end 300 år gamle
 • Altaj bjergene
  Bjergene befinder sig i den sydlige del af Sibirien og er også kendt som De Gyldne Bjerge. De rangerer virkelig højt på min ruteplan og er en del af UNESCOS verdensarvliste
 • Mokraya Olkhovka
  Dinosauræg, aliens, depot fra rummet – naturfænomenet her har mange forklaringer
 • Volga
  Volga er europas længste flod med sine 3530 kilometer lange strækning. Floden står for mere end halvdelen af alt flodtransport i verden
 • Volga deltaet
  Volga floden har sin udmunding i det Kaspiske hav. I området er der en spændende fauna. Herunder pelikaner, hejrer, oddere, skildpadder, ørne og mange forskellige fugle

Har du gode forslag, ideer eller måske tilmed selv rejst i Rusland vil jeg rigtig gerne høre fra dig, skriv endelig en kommentar og del dine tips og tricks til en god tur.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar