Er du bange?

For at sove ude, alene?

I flere grupper, på Facebook, læser jeg om kvinder der er usikre på, og direkte bange for, at sove alene ude i naturen. Overfald, overgreb, mørke og lydene er lidt af de ting der går igen.

Det har været lidt af et tilbagevendende emne, de sidste måneder, og det er virkelig trist at læse hvordan den slags sætter en barriere op for at være ude i naturen.

Heldigvis er overfald og overgreb i den danske natur ikke noget udbredt fænomen, mørket er alle steder og lydene er nok mest af alt bare anderledes end de vante, alligevel kan man sagtens føle sig utryg i det ukendte.

Mange af de her kvinder drømmer, heldigvis, stadig om at sove ude. Alene! Også selvom det kræver at de overvinder grænser og kommer ud af deres vante comfort-zone 🍀

Jeg kan ikke tilbyde at overnatte sammen med, for så forsvinder idéen jo, med at sove alene, men jeg kan tilbyde at være det andet menneske, indenfor overskuelig rækkevidde, i det område i Midtjylland hvor jeg bor, året rundt, i telt.

Og jeg kan nok godt tillade mig at sige, at jeg har en vis erfaring i at sove ude. I nat, bliver min nummer 63 ude-nat i år 2019 😄 – og hovedparten af de nætter er tilbragt ganske alene.

Her er lidt af de ting jeg tænker over at ha styr på, og som gør mig rolig, som kvinde alene ude i naturen:

  • Min oplevelse ér, at jo længere væk fra (stor)byerne jo færre mennesker vil du møde ude om natten. Men der ér andre mennesker, og de fleste er søde og rare.
  • Et godt tidspunkt, at starte med at sove ude, er i yderkanterne af efteråret og foråret. Om sommeren er der langt flere mennesker ude, døgnet rundt.
  • Powerbank, det er ikke fedt at være løbet helt eller halvt tør for strøm når man er alene. Nogensinde.
  • Undlad at skrive præcis hvor du er, før du er godt hjemme igen. Så kan du føle dig mere sikker, ved at vide det kun er tilfældige mennesker du eventuelt møder – og at de sikkert er lige så overraskede som dig.
  • En god pandelampe er uundværlig. Og er den skarp kan den blænde andre og give dig lidt overskud på den konto. Jeg taler af erfaring…
  • Book eventuelt et privat shelter, de første gange, de er ofte placeret i en privat have eller lignende og giver mulighed for at teste det hele lidt.
  • Jeg kan anbefale en vågen nat ude, som noget af det første, tænd et bål, se på at skyggerne blive lange, lyt til lydende, se hvordan ting ændrer form, udtryk og mærk efter hvad det gør ved dig. Øv dig i at holde fast i din psykes sunde fornuft – øvelse gør mester, og det bliver nemmere med erfaringen.

Og husk så på, der findes ingen rigtig eller forkertmåde at være friluftsmenneske på. Så længe vi opfører os ordentligt, passer på skoven og naturen, respekterer de regler og rammer der ér, så er det helt okay at afslutte en dejlig dag, ude i naturen, hjemme i sin egen seng, med dynen og indendørs, hvis det er hvad man har det bedst med – det bliver man ikke mindre frilufter af, efter min mening🍀

Jeg kan være behjælpelig med lidt tørt brænde, og ellers kan jeg vise dig et sted at sanke, vand skal du enten selv medbringe, eller hente i søen, her er ingen shelter men god plads til telt, køje eller en bivuak.

Mangler du måske modet til at kaste dig ud i at lave bålmad, alene, så kan vi nok finde ud af det sammen, jeg er hverken professor eller helt grøn i det – jeg gør det til gengæld ret ofte og elsker at eksperimentere med at lave sjove ting over ild – jeg tror helt og holdent på learning by doing 🔥

Skriv til mig, hvis det har interesse, og så finder vi såmænd nok ud af det 🍀

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar