Et øjebliks kedsomhed

Og næsten 250 dage…

Den anden aften, i et øjebliks noget-der-ligner kedsomhed, talte jeg og mine børn efter, jeg har sovet Ude i naturen ikke mindre end 248 gange siden maj måned sidste år.

Det startede med shelters, og under åben himmel, med min ældste, vi har altid elsket at tilbringe tiden ude og tog mange overnatninger fra maj til jeg flyttede hertil i september – og siden da har den mest stået på telt.

Min ældste har sovet ude i 161 nætter og den yngste i 103 nætter – det er da blevet til en del alligevel.

Nu ved jeg nok, at der er delte meninger om hvorvidt et telt er ude, i vores optik er det 

Det har været sjovt, lærerigt, interessant, udviklende og en helt masse mere. Det har også været eftertænksomt reflekterende, jublende, tudende, udfordrende og en anelse hårdt. Der har været svingninger, det har været med ferie-feel og sur-r*v-feel.

Det har været en masse graven huller til muldtoilet-tømning, henten vand, og tøj tørring. Der har været mange bålmåltider, eksperimentering med alternativer til en ovn, der er kommet et nyt komfur til som varmekilde, der er hugget virkelig meget brænde og stablet endnu mere.

Jeg har fået rimelig godt tag på at røge og i det hele taget konservere kød, og at bage brød med forskellige remedier i bål og på brændeovn.

Jeg har lært en helt masse fra flere virkelig ophold-sig-i-naturen kloge mennesker, tak til dem for uden var jeg nu nok blæst væk, og jeg har lært en masse om påklædning og hvordan jeg holder varmen bedst.

IMG_6631.JPG

Jeg har lært at min tlf ikke magter mere end minus 5 grader om natten hvis den skal oplade, og ellers er minus 9 okay, at vand i dunke bundfryser længe før jeg troede og at alt føles meget dejligere når solen skinner. Uanset årstiden.

Jeg har lært at vind kan være virkelig udfordrende, at regn ikke er hyggeligt på en teltdug mange dage i træk og at sne har en nuttet lyd når den rammer teltet.

Jeg har fået bekræftet at det er fedt at være alene og endnu mere fedt når man får et kram igen.

Mest af alt har det været en kæmpe berigelse og oplevelse, at være sammem som familie, at have tid til hinanden er meget vigtigere end noget andet og det fortsætter det jo heldigvis med at være – så jeg er klar på endnu flere skønne dage her, ude i naturen 😍

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar