Fisk med årstidens grønt

Friskfanget fisk smager helt fantastisk, og der er utroligt mange måder at tilberede det på. Én af dem er denne simple opskrift der giver sprøde grøntsager, smørmør fisk og lækre smage. En bonus er, at det ikke tager mange minutter at tilberede alt – og resten sørger din omnia ovn for. Velbekomme.

2 laksefileter, eller anden fisk i sæson
2 porrer
3 gulerødder
2 pastinakker eller persillerod
1 rødløg i både
Et kvart græskar
2 kartofler
Et par håndfulde frisk spinat
Hvidløg efter smag

En lille håndfuld små tomater
1 spsk. olivenolie
Salt & peber
1/2 dl vand
1 spsk. grov sennep
1 tsk. honning
Sennepsfrø (kan udelades)
Frisk dild og citron

Lav en marinade af sennep, honning, olivenolie og sennepsfrø, hvori fisken vendes, før den stilles på køl.

Skyl, vask og skær alt grønt, undtagen tomaterne, i mundrette stykker og bland det hele godt sammen og find derefter igen fisken frem.

Tag resten af marinaden og bland den med grøntsagerne før de fordeles i omniaen.

Fisken placeres på toppen, med skindsiden opad, og tomaterne tilføjes som et dekorativt og smagfuldt indslag. Tilsæt vandetog det hele tilberedes i cirka 30 minutter ved middel varme.

Nydes alene, eller med nye kartofler eller et godt stykke brød til.

Ønsker du grøntsagerne mere møre end sprøde, så vent 15 minutter før du tilsætter fisken.

Du finder flere opskrifter her og i Omnia opskrifter, tips & tricks finder du rigtig mange gode ideer til din næste ret i omniaen.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar