Fricamper

Ayo Hansen campervan autocamper vanlife

Når jeg kører rundt, i min lille van, holder jeg af at finde steder, til overnatning, som er offgrid, beliggende naturskønt og uden alt for meget trafik fra andre mennesker.
Jeg fricamper

Den slags steder er, ofte, i høj kurs, forståeligt nok, for mange – herunder fastboende, autocampister, campister, gående, cyklende og bare helt generelt mennesker på tur. Og måske præcis derfor er det ikke altid ret fedt at bo et sted, der indeholder ovenstående, for man kan let have virkelig meget trafik på det sted man flyttede hen for at leve i fred og ro – og det ønsker de færreste at opleve i hverdagen.

Jeg har derfor lavet overordnede rammer, jeg kører og fricamper efter, og mit håb er at flere vil tænke over deres færd rundt i landet

  • Generer jeg nogens udsyn, her hvor jeg holder?
  • Holder jeg i vejen, for dem som bor her?
  • Er det privat grund?

Er svaret nej, til det hele, så kan jeg godt finde på at holde der. Ellers ikke.

hammock hængekøje ayo hansen

For mig handler det rigtig meget om, at respektere de mennesker som bor fast et givent sted. Jeg gider heller ikke at have 5 campere holdende foran mit sted – så med omtanke kommer vi alle langt tror jeg 

Og når vi tænker os om, dropper at parkere lige foran folks huse, og deres udsigt, undlader at køre ned ad private veje, dropper at køre ind i private skove, rydder op efter os selv og i det hele taget opfører os fornuftigt, med respekt for andres hjem, så er det, min erfaring, sjældent sure diskussionslystne mennesker man møder eller der er flest af, ude i det ganske land. Og det er vidunderligt.

Vi kommer afsindigt langt, med lidt generel omtanke for vores medmennesker – også som autocampister, fricamper, vanlifer og menneske i det hele taget

Jeg har, indtil marts måned, boet et par år i telt, på et meget smukt sted i det midtjyske. Stedet er omgivet af skov, marker og sø, vejen herhen er privat og kun til kørsel for de som bor her. Den er afmærket. Alligevel har jeg, flere gange, oplevet autocampere holde i min indkørsel, på marken og i siden af den ret smalle grusvej. Telte slået op ved søen, tændte bål og mennesker der står og fisker i den i øvrigt fredede sø. Og det er trist. For alle parter.

Bevares, jeg forstår godt man gerne vil holde her, her er meget smukt, men det er så ubegribeligt uhøfligt og ignorant at undlade at tage hensyn til de fastboende. De færreste er vel selv interesseret i en stor autocamper parkeret foran sin udsigt? Og der findes andre muligheder. Også her.

Der findes mange steder, hvor det er muligt at parkere, gratis og med smukke udsigter, skøn natur og hvor man stadig kan vise hensyn overfor de mennesker der har hele deres liv og hverdag der hvor vi holder ferie 

Jeg har besluttet mig for, at dele ud af lidt af de steder jeg kender. Ingen af stederne er beregnet til camping, autocampere eller lignende, men det er steder hvor man ikke, umiddelbart, ødelægger udsigten og fornøjelsen for de som bor der fast. Og så er det steder med smuk natur og fredfyldte områder, da det er hvad jeg holder af – du finder siden her (opdateres løbende).

Ayo Hansen campervan autocamper vanlife
Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar