Grækenland bjerge

Grækenland

¨På den sydlige spids af Balkanhalvøen finder du Grækenland. Vidunderlige varme, gæstfrie Ελλάδα. Okay, bevares, jeg er måske en anelse forudindtaget med mine halve græske gener og mine børns kvarte ditto. Sådan er der så meget.

Græsk theatre ruin historie grækenland

Som en blomme i madeira er Grækenland placeret midt mellem Europa, Asien og Afrika, og hvis du spørger mig, ja så har Grækenland formået at samle alt det gode sammen. Især i maden.

Grækenland betragtes af mange som den vestlige civilisations vugge, og uanset om man er enig eller ej, så er landet fyldt med de mest fantastiske kulturrigdomme længe set.

Hellas Athen gult hus yellow

En rejse tilbage til familien

Jeg håber at kunne tage mine to børn med derned, i 2022, når de er færdige med henholdvis handelsskole og som programmør – jeg vil så gerne indvie dem i flere af landets hemmeligheder, glemte skatte og måske også besøge en onkel eller to på vejen.

Grækenland frodigt

Min far kommer fra Πειραιάς/Piraeus som er porten til Aticca og som kan dateres tilbage til det femte århundrede f.k. Porten til Piraeus er den største passagerport i Europa og den andenstørste i verden, med omkring 20 millioner passagerer der kommer igennem her årligt. Rimelig vildt at tænke på i det vanvittigt tæt beboede område.

sardin mad grækenland

En helt særlig attraktion, ved Grækenland, er de mange, mange øer – der findes mere end 2000 forskellige øer, alligevel er det kun de 140 der er beboet og ud af dem har blot 78 af øerne mere end hundrede beboere – her er altså rig mulighed for en øde, eller næsten øde, ø hvis man ligesom mig er til den slags. Jeg kunne altså godt!

Grækenland by bjerg rejse

Har du også fået lyst til at tage afsted mod Grækenland, så kan du se mere her og her!

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar