Malta Mdina Middelalder Middelage

Malta

Omtrent halvfems kilometer syd for Sicilien finder du Republikken Malta, der består af fordeler sig på tre beboede øer; Malta, Gozo, Comino og de ubeboede småøer Cominotto, Filfla, St. Paul’s Islands og Fungus Rock. 

Malta er vild, hektisk og enormt overbefolket, da øen ikke er meget større end halvdelen af Bornholm – og beboet af mere end 400.000 mennesker. Alligevel, eller måske netop derfor, er øen en kæmpe oplevelse, og du finder masser af historie, koralrev, tropeklima og smukt azurblåt vand at snorkle og dykke i.

De fleste maltesere taler både maltesisk og engelsk, og det er derfor utroligt let at kommunikere på øen.

Malta Mdina Middelalderby middelalder

Centralt placeret i Middelhavet, har Malta til alle tider været ombejlet, og øerne har i tidens løb været under både fønikisk, arabisk, normannisk og britisk herredømme. Fra 1530-1798 var landet under Johanniterordenen, hvis medlemmer derfor ofte bliver kaldt malteserridderne.

Malta Mdina Middelalderby middelalder

Mit besøg på Malta

Jeg besøgte Malta i december 2019. Det var en helt fantastisk oplevelse – dog kunne jeg sagtens have brugt et par uger mere på den lille ø med den megen historie.

På vejen fra hovedstaden Valetta kørte vi forbi Mdina, der efter min mening er den mest charmerende by på Malta. Vejene er smalle, de snor sig mellem de gamle smukke byhuse i det der er én af verdens bedst bevarede middelalderbyer – forbered dig på varme gader, lidt for mange mennesker og virkelig smukke huse. Det er alle anstrengelser værd!

The silent city, som Mdina også kaldes, kunne jeg have brugt dagevis i – desværre var hverken mine lunger eller ben helt enige med mig, men lidt blev det da til. Næste gang håber jeg at kunne bruge mere tid i Mdina, dørene, dørhamrende, udhænget på husene, de små gader – jeg elsker det hele!

Du kan besøge Malta med for eksempel Folkeferie – dem finder du her – eller du kan selv booke fly og hotel, jeg brugte skyscanner til det.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar