bålmad

Når en reflektorovn

Giver fuldstændig optur

Det gik op for mig, hvor let mange ting pludselig bliver, da jeg stillede flæskestegen (omtrent 1,5 kg), fra en glad gris der har levet et godt liv, i en foliebakke. Jeg var lidt usikker på om de fade og sager, den kunne være i, nu også lige magtede livet på toppen af et meget varmt komfur. Og det ville nu være så ærgerligt, at få spoleret hele fornøjelsen på grund af springende glasskår og hvad ved jeg, så foliebakke og reflektorovn blev det til.

For ikke at få brændt steg, i bunden, foldede jeg lidt sølvpapir for at hæve den en centimeters penge over fladen – det virkede fint, og jeg skal ha fundet noget jern der kan gøre det samme – så jeg kan droppe sølvpapiret – for det ér ikke ret godt for ret meget. Slet ikke miljøet.

Så fik den en ornlig omgang salt, jeg elsker og craver salt for tiden, et skvæt vand og så blev reflektorovnen lempet på plads. Det passede næsten helt perfekt, og det skulle vise sig ikke at gøre det mindste med den smule det gabte i bunden.

Der gik en tyve minutters tid, det var lige ved og næsten, at jeg troede det ikke virkede så godt, og så bredte duften sig ellers i det lille telt.

Jeg har hældt lidt koldt vand over stegen, et par gange eller tre, undervejs og ellers har det stået og passet sig selv i noget der minder om en fem timers tid, med reflektorovnen.

Stegen er hverken vendt eller drejet undervejs, for jeg var travlt optaget af andre ting. I min verden er det perfekt, mad der tager tid smager som regel bedre og det er bonus når det kan passe sig selv med reflektorovn – og er man i tvivl om saftigheden så bemærk hvad der sker lige i starten af klippet herunder 😅

Til slut vendte jeg den over på en pande, sværene ned så de kunne blive helt sprøde og noget af fedtet kunne ryge af. Det gav mig sådan omtrent 3 minutter hvor jeg skulle være opmærksom – perfekt til distræte mennesker. Som mig.

Som tilbehør lavede jeg mig lidt gulerødder, brune kartofler, rødkål og steg for resten – det smagte fremragende og drengene bliver glade for flæskestegssandwich i morgen.

Nu siger jeg det lige, 1. fordi jeg har lovet at være fuldstændig klar i spyttet når jeg har fået noget sponsoreret eller som gave, 2. fordi lovgivningen ikke skelner mellem gave eller sponsorat (dvs man skal oplyse det), ovnen er en gave fra Bushcraft butikken – og holdningen er og vil ALTID være fuldstændigt min egen – og jeg ELSKER den her ovn!

Det er sådan set ret komisk, at jeg gør dét, for ovnen har hele tiden været tænkt som en ting min datter ville elske at bage i, fordi hun elsker den slags, og noget jeg måske bare lige ville prøve af en enkelt gang eller to… når man er næsten 17, har skole med dertilhørende lektier, fritids job, veninder, 2 forældre som ikke er sammen og også lige skal kigge på drenge, så er der ikke altid tid nok til også at lege #bushcrafter – så tiden har ikke været til at hun har fået det afprøvet, og jeg blev utålmodig og kastede mig så over den…

I shit you not, jeg har lavet mere ovnmad de sidste uger, end jeg har gjort sammenlagt hele det sidste år 😅 og jeg glæder mig voldsomt til vejret er lidt mere lungefriendly så jeg kan afprøve den ved et bål – som den jo altså egentlig er lavet til.

MEN jeg siger det bare, hvis nu du har en Gstove eller en anden lille lækker teltovn, så kan du helt og aldeles sikkert bruge den på toppen af den, hvis nu det regner lidt for meget ude en dag eller du bare tænker det ku være sjovt at prøve – præcis som jeg har gjort på mit komfur.

Jeg kan kun sige (uden andel i noget, andet end egen begejstring): har du ikke én reflektorovn, så lån en og prøv det af – men pas på, man bliver fuldkomment afhængig af den!

Forrige indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Reply Femhundrede dage… | Ude i naturen… 14. september 2019 at 13:50

    […] har ellers brugt den skønneste reflektorovn, på mit vidunderlige brændekomfur – som absolut også er nummer meget højt på listen over […]

  • Skriv en kommentar