nebula_the_van, vanlife,

Nebula, klatring & Vanlife

I starten af april kørte vi afsted og startede dermed vores eventyr, som vi længe glædet os til. Et halvt år dedikeret til klatring, naturoplevelser, fotografering, tosomhed og eventyr i vores van Nebula

Over det sidste halve år op til afgang, havde vi formået at få solgt vores lejlighed og fundet lejere til vores hus, den ene af os var blevet fyret og den anden af os sagde op. Og ikke mindst havde vi erhvervet os den van, vi længe havde spejdet efter; en ældre Mercedes Vito Marco Polo med Westfalia indretning og pop-up tag. Vi døbte den Nebula, der betyder stjernetåge. Udover at vi ikke kunne forestille os noget smukkere end at bo og bevæge os rundt i en stjernetåge, giver navnet ekstra god mening, da Stefan er astrofotograf. Efter adskillige weekendture i bilen, blev vi bekræftet i, at dét ville vi bare gerne have mere af. Solnedgangene, friheden, udforskning af nye steder, tætheden, naturen lige udenfor døren, det primitive, hyggen. Så nu stod vi der – med et halvt år taget ud af kalenderen og med hinanden og den totale frihed i hånden.

Vi hedder Stefan og Lykke og er et par i starten af 30’erne. Vi kender hinanden fra Aalborg Klatreklub, hvor vi begge er medlemmer og klatrer adskillelige gange om ugen. Klatring er vores begges passion. Vi deler en forståelse og følelse af, hvordan noget så simpelt som en klatrerute eller et boulderproblem kan udfordre, være dybt frustrerende samt give gode grin, følelsen af sejr og de vildeste adrenalinkick. Udover at være par og bo sammen, er vi også makkerpar, når vi klatrer. Da vi en dag havde en sjov snak om, hvor vi hver især drømte om at rejse hen, var det altså ret naturligt, at vi nemt kunne blive enige om, at vi gerne ville klatre – ikke noget bestemt sted, men bare ud at klatre i naturen; ud at mærke nogle klipper. Da mange klatrespots ligger lidt afsides, er det en klar fordel at have en bil, og da Lykke samtidig helst ikke vil flyve, endte snakke med, at vi gerne vil rejse i en van; En langsom og rolig rejse rundt i Europa med klatrespots som ’points of interest’ til at sigte efter og bestemme ruten.

Klatrevenlige Bornholm

Med Coronarestriktioner og udsigt til begrænset mulighed for at rejse udenfor Danmark, bestemte vi os for, at første destination på vores rejse skulle være Bornholm, der har masser af granit og klatrevenlige klippevægge og derudover rig mulighed for at vandre og besøge hyggelige små byer. Vi har nu været her i knap tre uger og er bogstavelig taget bjergtaget af den smukke natur. Vi klatrer til, at vi har ømme kroppe og huden på vores fingerspidser er slidt tynd og på vores hviledage, hvor vi forsøger at restituere lidt, kører vi rundt og besøger kendte og ukendte smukke steder på øen.

Indtil nu har vi klatret i Moseløkken og Vang Stenbrud, hvor der begge steder er boltet rigtigt mange ruter. Særligt sidstnævnte stenbrud er vi ved at have klatret tynd. Vi nyder at have god tid til at prøve at klatre de enkelte ruter flere gange, for hvis der er rute vi ikke har lukket i dag, kan vi bare prøve igen i morgen. Og dagligt snakker vi om, at det er den perfekte kombination med vanlife: Vi kan parkere på parkeringspladsen, der praktisk talt er lige i stenbruddet, smide rygsækken med klatreudstyr på ryggen og efter to minutters gang være henne ved de respektive sektorer. Skulle vi have glemt noget derhjemme, kan vi nemt gå hen at hente det, for vi kan have alt i Nebula – og vi kan tage en frokost- og kaffepause indendørs, hvis vi trænger til læ eller skygge, og bagefter bare gå hen at klatre videre igen.

Next stop: Sverige!

I dag regner og blæser det, så vi holder inde-hyggedag med udsigt over Pyritsøen til den ene side og Østersøen til den anden. Udover computertid, har vi spist pandekager to gange, drukket rigeligt med te og kaffe og spillet tre omgange af deckbuilding spillet Star Realms. Om en uges tid fortsætter turen mod Sverige, hvor vi klatrer videre. Men lige nu er vi på Bornholm og vi elsker det – og vi elsker vores liv med den hverdag, vi har skabt os.

Har I lyst til at være lidt med på vores eventyr, er I velkommen til at følge os på Instagram: nebula_the_van

Pyritsøen, Bornholm. D. 29. april 2021. Mvh Stefan, Lykke og Nebula

Flere fortællinger fra andre inspirerende mennesker finder du her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar