Omnia workshop

Efter mange måneders venten og udsættelser, grundet corona, lykkedes det os endelig at afholde den første omnia workshop på team Nords skønne lokation, lystrupminde

Vi mødtes og fik arrangeret råvarerne, pakkede omniaer og trangiaer ud, før deltagerne ankom klokken 10 på den dejligste solrige lørdag længe set. Grundet vores meget (!) sene annoncering af workshoppen var vi blot et lille hold, hvilket for mig var rigtig godt. Jeg er ikke i skarp træning med at tale foran mange og endnu mindre med at holde workshops – for jeg har faktisk aldrig prøvet det før.

Vi fik præsenteret os, talt lidt om hvad vi skulle lave i løbet af dagen, Steen Hoffman, fra Team Nord, fortalte om forskellige gastyper – og hvorfor det er så vigtigt, at bruge de ekstra kroner på noget ordentligt gas! 

Deltagerne gik i gang med at blande, røre og ælte dej, snitte grøntsager og gøre klar til det helt store sene frokostbord

Som skrevet før, var dette min første gang med afholdelse af en omnia workshop, og jeg kan godt betro dig, at jeg har meget at lære. Det var en spændende proces, der er mange ting at holde styr på; tiden, varmen, hvornår hvad blev sat over og hvornår det kom af igen, blot for at nævne lidt af det.

Når jeg blot er mig selv, er jeg ikke synderligt struktureret. Jeg gør ting når det passer ind og når vejret er perfekt til det. For eksempel. Det her kræver noget mere og andet end dét.

Mindre ene-snak, mere fællesskab

Workshop er mindre foredrag, mere fællesskab og samarbejde, og dét vil jeg gerne fokusere meget mere på fremadrettet. Det var fantastisk at opleve hvordan der blev arbejdet i de små grupper, og at se resultaterne efterfølgende var genialt. Og meget lærerigt!

Jeg kan i hvert fald konstatere at jeg skal meget mere “ned på papiret” end “være i hovedet” med min kommende e-bog ;-). Det her er en læringsproces, lige så meget som det er alt muligt andet. Og det er fedt. Jeg elsker at der på den måde opstår en masse nyt, inspirerende og virkelig berigende. 

Næste gang drømmer jeg om mere plan – for deltagernes og vores egen skyld

Ikke at det ikke gik godt, for det synes jeg det gjorde, men jeg kunne godt tænke mig at gøre det endnu bedre næste gang. For jeg var i tvivl. Ind imellem. Hvor lidt og hvor meget? Hvornår er man en hjælp og hvornår er man i gang med at overtage? Den slags har jeg brug for at fundere lidt mere over, her i kølvandet på afholdelsen, kan jeg mærke.

Veggie by Anja Rathje

Heldigvis havde Anja sagt ja til at afholde workshop sammen med mig – og hun har prøvet den slags før, hvilket var dejligt og betryggende at vide, synes jeg. Anja er vanvittigt dygtig til det søde køkken, og du kan finde flere opskrifter på hendes side og inde i omnia opskrifter, tips & tricks gruppen på facebook (link længere nede).

Fortsættes efter billederneVil du også med på omnia workshop?

Da jeg rejser ud af Danmark, i løbet af noget der ligner den næste måneds tid, og derfor ikke er her igen, før engang til slut september/start oktober har vi besluttet først at holde nye workshop til den tid. Så der er god tid til at forfine det hele lidt mere, udvikle på det og lære af vores første workshop. Det er helt perfekt.

Planen er at lave workshops for voksne. Sæsonbetonet, og der er efteråret gavmildt med høsttiden. Præcis hvad workshoppen kommer til at indeholde, af mad, ved vi endnu ikke – måske du har et forslag du vil dele i en kommentar? 

Kom på omnia workshop med dit barn eller barnebarn

Planen er workshops for voksne, men specielt jeg har også en drøm om, at holde børne workshops. Fordi det er sjovt. Fordi det er fedt. Fordi det er vigtigt at børn også lærer om gode råvarer. Og især fordi børn er helt geniale at være sammen med 🙂 

Kan du også se det for dig?

En dag fyldt med pizza, snobrød, pølsehorn, grøntsager, lege, sjov og ballade. Det lyder altså som en ret så genial dag, hvis du spørger mig 🙂

Vi er så småt i gang med at finde nye datoer – hold øje med Omnia gruppen på facebook eller tilmel dig dig mit nyhedsbrev herunder, hvor jeg også vil annoncere det – og måske der kommer en early-bird pris også 🙂

Kh Ayo

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar