pack with a purpose

Gør din rejse meningsfuld – også for andre end dig selv

Jeg elsker at rejse, specielt der hvor turisterne ellers sjældent kommer, da det bringer mig tættere på det som er meget fremmed, sårbart men desværre oftest også fattigt. Pack for a purpose er en helt særlig måde at rejse på – læs med og bliv klogere på hvordan du også kan gøre en forskel når du rejserr

Det er derude hvor de smukke hoteller på glitrede postkort er erstattet af miljøkatastrofer, fattigdom, sult og overlevelse. Det er der hvor menneskeskæbner står i kø, hvor livet ikke er en selvfølge. Det er dér jeg allerhelst vil rejse, leve og opleve. Det er der jeg føler, at jeg kan gøre en positiv forskel. Jeg holder ikke af armodet, men jeg holder af menneskene, skæbnerne der lever i disse udsatte områder af verden er oftest af en helt særlig karakter. De mest livskraftige, berigende mennesker jeg har mødt, har jeg mødt ude i ingenting. De har ejet ingenting. Men. De lever som var hvert eneste øjeblik deres sidste. Deres taknemmelighed. Livsglæden. Dét er jeg inderligt fascineret af, og det er altid de her øjeblikke jeg drømmer om når jeg tænker på at rejse. Det er de afsidesliggende egne, det er de små landsbyer og det er nomaderne der vandrer med deres udmarvede mulddyr.

At pakke med et formål

Pack for a purpose er en side der hjælper dig med at skabe forbindelsen, hvis du ikke rejser selv. Her kan du finde vej til hoteller og andre overnatningsfaciliteter som aktivt gør en indsats for de nærmiljøer de er beliggende i. Det er en måde hvorpå man forsøger at gøre turisme mere bæredygtig og socialt ansvarlig – altså virkelig gode bevæggrunde for at rejse på den måde, synes jeg. Uanset om du tænker på børn, affald, sundhed, dyr eller undervisning,, når du tænker i nødhjælp sammenhænge, så er der en vej ind i Pack for a purpose – også for dig.

Hvad støtter pack for a purpose?

Pack for a purpose giver f.eks. støtte til mere end 30 socialøkonomiske foretagender og har mere end 40 steder, der hjælper med dyrevelfærd. Det her er en måde hvorpå du, jeg og alle andre kan bidrage til en bedre verden – for os alle sammen, sammen. Pack for a purpose støtter også mere end 545 undervisningssteder, hvor børn og unge undervises og sikres en skolegang der – forhåbentlig – kan hjælpe dem ud af den fattigdom de ellers sidder fast i. Det her er ikke blot en lille hjælpende hånd til en fremmed, det her er en hjælpende hånd til hele verdens fremtid.

Når jeg rejser, gør jeg det også for at gøre en forskel, derfor pakker jeg altid en masse småting, kuglepenne, blyanter, sæbebobler, nøgleringe og lignende. Det skaber ofte stor glæde at kunne lade de små ting skifte hænder undervejs på rejsen og det er med til at skabe en kontakt til et andet menneske. Det er ikke noget som ændrer eller redder hele verden, men det kan skabe et smil på en andens læber – og den slags, min ven, er også en forskel, hvis du spørger mig.

På Pack for a purpose kan du finde hjælp til hvad der mangles og ønskes på lige præcis det sted du har valgt at rejse til – og på den måde pakke helt konkrete ting ned. Det kan f.eks. være stofbind, tandbørster, blyanter, vandfiltre og mange andre ting i den retning. Et menneske som kontinuerligt inspirerer mig, når det kommer til at hjælpe i andre lande, er Anja Ringgren Lovén. Du kender hende sikkert allerede, hun gik verden rundt da hun reddede en lille afrikansk dreng fra udstødelse for år tilbage.

I dag driver hun og hendes nigerianske mand David et helt særligt fantastisk sted kaldet Land of Hope i Nigeria. Stedet hjælper børn der er blevet udstødt, fordi de er blevet beskyldt for at være heksebørn. Det er en meget frygtelig skæbne, men takket være Anja, David og deres store fantastiske team reddes mange af disse børn og får et godt barneliv på Land of Hope. Dét er at rejse med et formål, og at gøre en gavnlig forskel for andre, synes jeg. Og det er en inspiration at opleve den slags mennesker, så hold med når Anja igen holder foredrag i Danmark – det er værd at lytte til.

Kh Ayo

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar