Montmartre Bürstner Copa

Paris i autocamper – guide

Fra de betagende monumenter og historiske gader til det fantastiske franske køkken og de imponerende kultur rigdomme; Paris er en destination uden sidestykke.

Det var slet ikke meningen, at vi skulle ende i Paris. Rent faktisk skulle vi bare et smut til Flensborg for at handle, overnatte og så retur til det midtjyske. Vi kom dog på andre tanker, og kørte i stedet mod Paris. I virkelighedens verden, ville jeg have forberedt mig til det, men som sagt; spontan tur.

I stedet er her mine erfaringer og oplevelser – måske de også kan hjælpe dig godt gennem Paris i autocamper, for Paris er en pulserende og hektisk storby, med mange interessante ting at se og gøre. Er du her for første gang, og tiden er knap, er det derfor en god idé, at planlægge lidt på forhånd.

De 20 Arrondissements

Paris er inddelt i 20 arrondissements, eller – som vi nok vil kalde det på dansk – distrikter. Hvert distrikt her dets egen historie og sjæl, og selvom jeg langt fra har været i dem alle, har jeg fået en smag af det og udvalgt de distrikter jeg vil anbefale til din Paris tur med autocamper, hvis tiden er begrænset:

1st Arrondissement er ét af de ældste i Paris, og også dét mindste distrikt i byen. Det er også dét distrikt hvor Frankrigs konger har levet med deres hof, først i Palais de la Cité og senere i Louvre Palæet. Her finder du nogle af byens mest overdådige historiske bygninger som f.eks. Conciergerie, Sainte-Chapelle, Louvre Palæet og Saint-Germain-l’Auxerrois kirken. På alle måder et distrikt værd at besøge.

7th Arrondissement er afgrænset af Seinen i nord, rue des Saints Pères og rue de Sèvres i øst, og avenue de Suffren i vest, og er ét af de mest elegante distrikter i Paris. Det syvende distrikt er ikke særligt stort, men der er virkelig meget at se når du bevæger dig rundt i gaderne for at se hovedattraktionerne, for selvom det er Eiffeltårnets distrikt er her også meget andet at opleve og se.

Eiffeltårnet er selve symbolet på Frankrig og Paris, og er et must for en første tur til Paris synes jeg – og uanset, om du beslutter dig for at tage alle trapperne til toppen, elevatoren eller ‘nøjes’ med at komme op til anden etage er udsigten fra én af Paris’s hovedattraktioner spektakulær.

8th Arrondissement er perfekt at besøge efter at du har vandret rundt om Eiffeltårnet, kryds Seinen og du er der. Et fantastisk område, hvor du blandt andet finder Triumfbuen, Champs-Elysees og flere virkelig smukke paladser.

Her er smukke butikker, haute couture og store smukke gallerier at besøge. Her kan der bruges lang tid på at shoppe, kigge på mennesker og ikke mindst på at slappe af den grønne oase Park Monceau. Smukt – og meget dyrt område.

18th Arrondissement Montmartre er nok det mest populære mål i Paris for turister, og når man kører op ad bakken til landsbyen, der i det 19 århundrede lå som en nabo til Paris, forstår jeg godt hvorfor. Den gang var det et populært sted at tage til i weekenderne for at indånde den friske luft, drikke og danse- i dag er den tidligere landsby vokset sammen med Paris og er stadig lige så besøgt – hvis ikke mere. I det attende distrikt finder du også Moulin Rouge – Verdens første og nok mest velkendte kabaret!

Fricamping i Paris i autocamper

Er der noget jeg elsker, så er det at fricampe mig vej rundt i verden, og når i Paris er det selvfølgelig ingen undtagelse! Som skrevet tidligere var jeg ikke forberedt, så mit absolut første go-to er Park4Night -dén app har reddet mig fra en overfyldt campingplads mere end én gang.

Vågn op med udsigt til Eiffeltårnet – betaling om dagen, gratis om natten
Koordinater: 48.85561, 2.295868 (lat,Ing)

Alternativt denne – begge har lige godt udsyn:
Koordinater: 48.85613, 2.298809 (lat,Ing)

Er du mere til en stellplads, kan jeg anbefale en lille oase tæt ved hjertet af Paris. Her er høns, permakultur have og meget mere. Prisen er 25 euro pr 24/timer uden services.
Koordinater: 48.79478,2 2.337619 (lat,Ing)

Du kan se stederne på kortet herunder

  Hvor stor en autocamper kan køre i Paris?

  I denne omgang, var jeg afsted i en mindre camper, nemlig Bürstners Copa C500 som jeg har lånt fra Autocamp i Låsby – og dét var en let omgang, bilen er kort (under 5 meter), lav (209 centimeter) og på den måde kan den nærmest køres over alt. Jeg tænker dog sagtens, at en større camper også kan køre de steder vi har været – maks 7 meter og højde under 3 meter vil være mit bedste bud – og planlægger en tur derned igen i den nye camper jeg snart skal have.

  Husk at din autocamper skal være godkendt til at køre i miljøzonerne i de parisiske gader.

  Vi så flere vans på 600 og 640 cm, enkelte alkovevogne på 6,5-7 meter og større delintegrerede (uden alkove) på op mod 7,5 meter – både i trafikken og parkeret, så fat mod; det ér muligt!

  Hvad med trafikken?

  Helt ærligt, det er et svært spørgsmål at besvare, der er forskel på hvad vi føler os trygge ved, hvor meget vi har lyst til at udfordre os selv og om vi overhovedet har lyst til, at køre i en så stor by som Paris ér. Personligt har jeg det helt fint med at køre inde i Paris’s smalle gader og stræder, på de hektiske tilkørselsveje og i det hele taget i en trafik der er noget mere hektisk end vi kender den i Danmark. Men, jeg har efterhånden også kørt i rigtig mange større byer; London, Kyiv, Istanbul, Ankara, Athen, Amsterdam, Rabat, Tunis og mange, mange flere, så derfor er det ikke sikkert, at du vil synes det er lige så sjovt som jeg gør.

  Tag dig den tid du har brug for, ignorer dyttende horn, scootere der suser ind og ud mellem bilerne og hold fokus på dit eget – det skal nok gå, så længe du bevarer roen!

  Har du lyst til, at høre mere om Paris i autocamper, deler jeg de næste dage mere på min instagram story, som du kan finde herunder

  Forrige indlæg Næste indlæg

  3 Kommentarer

 1. Reply Anders Svené Olsen 21. april 2023 at 13:55

  Hel At i.
  Vi er interesseret i en tur til Rumænien, hvis du laver en igen.
  DACF 880

  • Reply Ayo Hansen 24. april 2023 at 07:35

   Hejsa, der forventes at laves en ny tur til næste år, da interesseren er stor for dette smukke land. Hilsen Ayo

 2. Reply Vivian Therkildsen 9. januar 2024 at 08:49

  Hej Ayo
  Vi skal til Paris til sommer og se OL. Vi overvejer at leje en autocamper og selv køre derned ( vi er 2 voksne, 2 teenagere og en på 12). Kan du anbefale en campingplads i/tæt på Paris?
  Mvh. Vivian Therkildsen

 3. Skriv en kommentar