sverige

Sverige

Landet på den anden side

Da jeg var barn, kørte vi ind imellem til Frederikshavn, sejlede over til Göteborg i Sverige, hvorfra vi kørte i den grønne Land Rover indtil vi nåede Motala et par timer senere.

I Motala boede noget familie på en klippeskråning helt ud til vandet, og jeg husker stadig suset i maven når vi hoppede afsted på de store sten, altid usikker på om vi mon klarede den eller faldt i det kolde vand.

Senere, da jeg blev voksen, kørte jeg til Sverige med mand, børn og gode venner, og imens jeg boede i København, kørte jeg jævnligt derover for at opleve den smukke natur, de skønne skove og nyde den dejligste stilhed der findes.

Söderåsen Nationalpark i Sverige

Nationalparken er lige dele fascinerende og fantastisk, uanset hvilken tid på året, parken besøges, og det at opleve én af Nordeuropas største løvskovsområder er i sig selv rejsen værd.

Nationalparken byder ikke alene på smukke træer, men også på prægtige klippeformationer, voldsomme vandløb, imponerende udsigter og vidunderligt dyreliv.

outdoor cooking mad den sultne rejsende bålmad sverige fisk

Allemandsretten gælder i Sverige – men ikke for alt

I Sverige må du gå, vandre, cykle, ride og løbe på andres jord, husk dog altid at lukke låger og hegn efter dig, sådan at landmændenes dyr ikke forvilder sig ud.

Du må også plukke vilde bær og svampe, som ikke er fredede, men du må altså ikke fælde træer, tage grene, bark, blade og agern fra levende træer.
Du kan læse meget mere om allemandsretten her.

Kullabergs naturreservat 

Uanset hvor du befinder dig i den nordvestlige del af Skåne, da kan du se Kullaberg ude i horisonten. Bjerget rejser sig som en kæmpe, står rankt og stolt hvor det altid har stået. Du kan læse meget mere om Kullaberg på deres egen side.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar