Visum & kørekort

Når du vil rejse langt, skal du ofte indstille dig på at ansøge om visum – denne tur er ingen undtagelse.

De første lande jeg rejser gennem kræver ingen visum, men så snart jeg når Ruslands grænse er det med at have papirerne klar. Der går (rigtig mange!) skrækhistorier om at rejse i Rusland, ja egentlig bare selve det, at skulle krydse ind i landet lyder som noget næsten umuligt, mange steder. Jeg er dog heldigvis ukuelig optimist, derfor tror jeg på at det hele selvfølgelig nok skal løse sig – så længe jeg altså har papirerne i orden og gjort mit forarbejde godt nok.

Der er fire ud af de 16 lande, på min rejse, som kræver visum:

  • Rusland
  • Mongoliet
  • Turkmenistan
  • Iran

Rusland, virker umiddelbart som det mest komplicerede, de kræver mange papirer, bilen skal importeres ved grænsen og eksporteres igen ved afrejsen, de kræver forskellige forsikrings dokumenter, kørekort med oversættelse (eller et internationalt) osv.
Du kan se et eksempel på et russisk visum her ligesom du kan se de helt specifikke krav for at opnå visum til indrejse.

Mongoliet, virker modsat Rusland som en meget simpel omgang, udfyld PDF, send med mail, overfør penge – og afsted mod stepperne det går. Du kan læse det hele her, hvis du også planlægger en tur til Mongoliet.

Turkmenistan, du troede måske det var hårdt arbejde at komme til Rusland, men Turkmenistan stikker det hele mange gange. Hvis du selv vil gøre det, så er det via ambassaden i Tyskland det foregår. De kræver både invitationer, rejsebureau og mange andre ting – jeg fortæller dig hvad jeg har gjort lidt længere nede i teksten, men du kan også læse lidt mere her fra Europæiske.

Iran, kræver også visum, og ambassadens hjemmeside er ret interessant – det lykkedes mig i hvert fald aldrig at lokalisere en ansøgnings proces på den, men måske du er bedre til at gennemskue den end jeg er.

Det gør nu ikke noget, at det er lidt avanceret, for jeg har allieret mig med et Visum service bureau, der ordner det for mig, da det virkede lidt forvirrende med alle de mange papirer og efter jeg fik fortalt at blot en enkelt lille stavefejl kan få det hele afvist, tænkte jeg at det er en god løsning.

Kørekort

Udover at have styr på visum, skal du også have styr på kørekort. Jeg har et internationalt kørekort og derfor behøver jeg ikke at få lavet en oversættelse af mit danske kort, som f.eks. Rusland ellers kræver.

Det er meget nemt at få lavet et internationalt kort, så rejser du udenfor EU så kan det anbefales – du kan læse mere om hvordan du gør det her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar