Eventyr rejse

Hvad kræver et roadtrip af denne størrelse, udover lysten til eventyr og at rejse?

Det, og meget mere, har jeg forsøgt at samle i en serie af forberedelses-posts, der vil komme op løbende. Når først jeg kører afsted, vil jeg i stedet skifte over til rejseberetninger, oplevelser og meget mere om det rent praktiske ved selve turen – jeg er sikker på, at der nok skal dukke en masse op undervejs, både at berette om, lære af og at løse. Jeg glæder mig til at dele det hele med dig undervejs på min eventyr rejse.

Bilen med på rejse eventyr

Her i første omgang vil jeg ikke skrive så meget om bilen, udover at jeg har fået lært en helt masse, sådan at jeg selv kan skifte dæk og flere andre ting – meget mere om bil på et senere tidspunkt.

Ruteplanlægning er vigtigt

roadtrip campervan rejse eventyr Polen

Ruteplanlægningen har været en virkelig stor ting for mig. Jeg har lavet den mange gange. Og ændret den mindst lige så ofte. Der er utroligt mange smukke steder, spredt ud over hele verden, og begrænsningens kunst bliver formentlig én af de største prøvelser for mig under denne eventyr rejse.

Der er lande jeg gerne vil til, men som jeg af praktiske årsager er nødt til at køre udenom. Derudover er det en del af turen, at jeg ikke har lavet en rute ned i mindste detaljer – jeg holder af eventyr, det frie valg, om jeg vil køre til højre eller venstre, alligevel har jeg lavet lidt checkpoints undervejs.

Danmark – Tyskland – Polen – Ukraine

Fra Danmark, ned gennem Tyskland, til jeg når yderkanten af Berlin, har jeg ikke de store planer, jeg vil dog gerne ind forbi Naturpark Dahme-Heideseehn og Naturpark Schlaubetal som er meget smukke områder, og jeg forestiller mig at der, lige før foråret for alvor rammer, vil være et skønt syn i parkerne.

Fra Schaubetal er der ikke langt til den polske grænse, og så er jeg næsten i Poznan. De her områder kender jeg, og tænker at tage dem i et par gode gedigne stræk, overnatninger ude i det fri, et godt stykke fra de byer jeg kører forbi undervejs. At fricampe er på ingen måder nyt for mig, jeg elsker at overnatte på den måde og gør det rigtig ofte.

natur skov friluftsliv roadtrip vanlife

Jeg har tidligere skrevet om Polen, landet jeg er så glad for og som mine børn og jeg har delt mange gode stunder i. Det kan noget, og selvom livet i østlandene er markant hårdere, for de fleste, end det er for os i Danmark, er befolkningen stadig enormt positive, åbne, imødekommende og varme, landet er rigt på kultur, historie og lækker natur – ja faktisk på alt det jeg bedst kan lide.

I Poznan bydelen Śródka finder du den vildeste, mest fascinerende 3D streetart jeg nogensinde har set, og det gør i sig selv Poznan til et sted der er værd at kære forbi, er du på de kanter.

Fra Poznan går min tur videre mod Warszawa, jeg er slet ikke færdig med det område, og nu jeg alligevel har gang i lidt af en #egorejse er det oplagt at lade eventyr rejse gå her forbi, da jeg virkelig gerne vil opleve Łazienki Park. Det her stop afhænger fuldstændigt af om jeg tør køre ind i området, om jeg kan parkere og om det overhovedet er til at komme omkring, når man som jeg er lidt mindre heldigt til bens. Jeg får se hvad der sker.

Eventyret er noget nyt og ukendt

Fra Warsawa går turen til Terespol, som byen hedder på den polske side af grænsen. På den anden side er det Hviderusland og byen hedder Brest. Brest har en lang og rig historie bag sig, og jeg forestiller mig, at det er her i området jeg skal begynde at proviantere lidt mere seriøst, både når det kommer til diesel og mad.

natur skov ræv tyskland

Hviderusland – rejse eventyr i nye lande

Herfra kender jeg ikke længere vejen, men jeg glæder mig ubeskriveligt til at køre nye steder, opleve nye eventyr, møde mennesker i en helt anden kontekst og opleve naturen undervejs.

Jeg har researchet en del, og lidt af det jeg har planer om, gennem Hviderusland og Ukraine finder du her.

  • Nationalparken Belovezhskaya Pushcha, er en af de sidste og største urskove der engang strakte sig over de europæiske sletter. I skovene findes omkring 800 bisonokser
  • Nationalparken Pripyat-stokhid, forestiller jeg mig, minder lidt om marsken og vadehavet
  • Byen Pripyat der i dag henligger som en forladt og tilgroet spøgelses-by
  • Tjernobyl, stedet der for altid vil blive husket. Jeg husker det fra jeg var barn, historierne i skolen og senere har jeg selv læst om katastrofen. Jeg regner med at opleve lidt af området fra den hviderusise side via rute P56

Ukraine

Når jeg har set, oplevet og indsnuset alle de indtryk jeg vil i Hviderusland kører jeg igen ind i Ukraine. Her ved jeg endnu ikke helt ved hvad jeg vil se – udover Tjernobyl området – og jeg tror det bliver ét af de lande jeg tager på gefûhle, ser hvad der sker, en dag ad gangen – det er jo en eventyr rejse det her – hvilket jeg virkelig elsker, men alligevel, sig endelig til hvis du har gode forslag til Ukraine, jeg forventer at krydse ind i Rusland så jeg rammer Kolotilovka, da jeg har fået fortalt at den grænseovergang har engelsktalende operatører, hvilket nok er en fordel nu jeg ikke valgte russisk som fag.

Har du spørgsmål, tips, tricks og input så håber jeg du vil dele dem med mig i en kommentar herunder – måske det en dag kan komme flere end mig til gode på en lang rejse.

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar