kajak, ayo hansen, roning

At vælge frihed til

Jeg er vokset op med heste på markerne, neg der blev bundet med selvbinderen, sommerferier i en prærievogn med jyske heste foran og et brændekomfur i køkkenet, hvorpå der altid stod en Madam blå med spilkogende vand. Jeg er vokset op med frihed som et aktivt valg, at kunne gøre det jeg gerne vil, tage en lur når jeg har brug for det, at have hjemmet med mig – det er intet andet end en vidunderlig luksus – og alligevel ville jeg, selvfølgelig, gerne bytte til et job og en rask krop, skulle man være i tvivl, men sådan er det jo ikke og derfor får jeg det bedste ud af dét der ér.

Jeg nyder de dage hvor teen smager magisk, musikken får mig til at danse, hvor fremmede får mig til at smile og stjernerne på nattehimlen rører min sjæl, og jeg håber virkelig, at der er dage, hvor du er lige så forelsket i, at være i live som jeg er det. Jeg elsker mange af de spørgsmål jeg får, det er fedt med nysgerrigheden, det motiverer og inspirerer til, fortsat, at dele tanker og oplevelser. Hver gang får jeg dog også lyst til at grine lidt, I ved, sådan et grin der når maven, hvor hårene på armene rejser sig og tårerne triller – den slags latter. Ikke for at være nedladende eller arrogant, men fordi jeg hver gang tænker, shit, I skulle bare vide hvor skørt det her i virkeligheden er. For jeg blev på mange måder skubbet herud, hvor jeg lever og er, af sygdom og skrantende økonomi, og en afsindig trang til fortsat frihed, og jeg får sådan en lyst til at svare, at jeg ikke rigtigt, sådan for alvor, kan svare på noget, for du er nødt til at GØRE det, selv, alene, finde modet og hoppe ud på det dybe hav, finde ud af at svømme i det, du er nødt til at gøre det, længe før du egentlig er klar.

Det skal føles som… at springe ud fra en klippe, uden at vide om der er vand, og der er vand og du vil lære at svømme i havet. Måske svømmer du i en anden retning, end du troede, men det vigtigste er, at du svømmer. Det bliver nemmere, med tiden, det bliver lidt af en vane at tænke over sin vej, og det med ikke at følge hamsterhjulslivet bliver til en livsstil, man bliver bevidst om sine valg og hvad der gør en tilfreds i livet – og med tilfredshed følger alt muligt andet godt.

Du har kun det her ene liv, det er NU der gælder, hvad venter du på? Du har alle de muligheder i livet, som du kan forestille dig, du har langt flere end du drømmer om, tag chancen, jagt drømmen, find frihed og smadrer undskyldningerne – jeg lover jer, det er det hele værd, den dag du kan sige ”jeg gjorde det!” i stedet for at sidde tilbage og tænke ”hvad nu hvis…” ❤

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar