Om at turde gøre det

Det kan du da ikke alene…“, “det er farligt, som kvinde, at rejse i de lande“, “Det turde jeg ikke gøre…” og “jeg kommer ikke og hjælper dig, når du ikke kan køre længere…”

Den slags kommentarer, beskeder, også fra et par venner, kan intet andet end more mig, for jeg er ikke begrænset af normens snærende bånd eller opslugt af mistillid, til enhver fremmed jeg møder på min vej.

Jeg tror, at nærmest alt er muligt. Jeg tror, på det gode i de mennesker jeg møder. Indtil de måske viser mig noget andet. Jeg tror, at jeg selvfølgelig godt kan køre til Mongoliet. Og at sidder jeg fast, så løser jeg det. Går bilen i stykker så ordner jeg det. Og på et eller andet tidspunkt kører jeg videre. Og hvis jeg ikke kan, af den ene eller anden årsag, ja så er det jo ikke værre end at turen stopper der, og at det i sig selv er en oplevelse. Det har ikke ret meget med at turde at gøre.

Det er ikke målet, alene eller i sig selv, der betyder noget. Det er rejsen dertil. Selv når drømmen, mest af alt, er Mongoliet. Og tvivlende beskeder kan ikke tage den tro fra mig. Det bekræfter mig til gengæld i, at jeg skal gøre det. Om ikke andet, så for at vise sofakartoflerne at det kan lade sig gøre. Som kvinde. Alene. Med dårlige lunger. I en bil fra 98.

At turde tro på, at jeg kan lære alt

Jeg lærer, alt det jeg har brug for, håber jeg 🤣, og planlægger at få monteret et spil på bilen, få købt et par seriøse køreplader, montere bedre dæk og blive bedre til at bruge den spade jeg allerede har. Det handler om at tro. At ville det. Og mest af alt; om at gøre det. Og er der noget jeg er god til, så er det at gøre ting, få det bedste ud af ingenting, og at holde humøret højt imens jeg gør det.

Så de penge jeg pt bruger på diesel i DK skal bruges på diesel i udlandet – hvor det i øvrigt oftest er billigere. Og jeg glæder mig rockermeget til det – og til at køre. Og køre. Og at alting er nyt. Spændende. Oplevelser og eventyr i virkeligheden. Til at se natur, mennesker, dyr. At køre offroad, i bjerge og på sletter. Det er sq lige før jeg glæder mig til at bruge mange timer på at krydse grænser 😅

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar