autocamp.dk, autocamp, carado, campervan, vanlife danmark

Autocamp & Carado

//Reklame

Dét her, er nok det vildeste jeg nogensinde har delt med jer. Det er så vildt at jeg flere nætter har ligget søvnløs, stirrende op på stjernerne og tænkt; om det nu virkelig, virkelig var helt rigtigt?

En overskyet december dag tikkede en mail ind fra Autocamp i Låsby. Jeg svarede og kort tid efter var jeg til et møde ude i deres store, lækre lokaler. Sikke en oplevelse. I kan ikke se hvor meget jeg smiler, her på skrift, men jeg har det største smil på imens jeg skriver dette. Det her er så stort i mit lille liv at det slet ikke helt er til at forstå det sker. Men det gør det altså!

Det første møde hos Autocamp i Låsby

Det var ikke første gang jeg var hos Autocamp i Låsby. Faktisk var det et af de allerførste steder jeg besøgte, da jeg i sin tid begyndte at kigge på campervans og autocampere. Fordi de havde et stort udbud, en ældre veletableret forretning med stor viden og fordi det var ret lokalt for mig. Dengang fik jeg en utroligt god snak med Johannes, der hjalp mig med at spore mig ind på hvad jeg i virkeligheden gerne ville – men som jeg ikke havde råd til på det tidspunkt – men som alligevel gjorde at jeg havde en idé om hvad det var jeg skulle kigge efter imens jeg drømte om fremtiden.

Denne gang var det hele anderledes, jeg kørte ned til Autocamp på en grå og kold vinterdag for at deltage i et møde, og ud fra den foregående korrespondance regnede jeg med at vi skulle tale om bøger. Oh well, jeg blev meget klogere – og meget mere end meget overrasket da Lasse i stedet sagde “kom, lad os gå ud og se på den bil vi tænkte du kunne køre i”.

Jeg troede længe at de lavede sjov med mig!

Ser I, jeg er ikke vant til at ting bare kommer af sig selv , eller på den her måde, så jeg måbede og troede faktisk de lavede sjov med mig. Længe! For jeg har jo ikke lige en halv million eller mere at købe drømmebil for. Men jeg fulgte med, og i stedet for at dreje over til de mange gode brugte biler drejede de i stedet over mod afdelingen med nye. Jeg grinede nervøst og blev mere og mere usikker – for hvad var det dog der foregik? Bevares, jeg ved godt at jeg laver ting, poster opslag, skriver, deler og tager billeder. Men alligevel, det er vildt, ik?

Foran os stod den smukkeste Carado 600 CV Clever Edition Plus. Og sikke en bil. Jeg har tidligere set på den, beundret den og drømt om at en dag, langt derude i fremtiden hvor drømmene bor, der kunne det måske lykkedes mig at købe en bil af den kaliber. Caradoen har alt jeg drømmer om, et lækkert køkkenbord med god bordplads, en fast vask på toilettet, en skøn seng med rigeligt vinduer, for udsigten er vigtig, flot interiør og i gode nordiske farver jeg selv kan peppe op med tilbehør.

Den har mulighed for at jeg kan tage bad indendørs, selvom jeg foretrækker at gøre det udendørs – og det er der mulighed for. Den har god opbevaringsplads, rummeligt køkken og lever på alle måder op til at være mit Drømmehjem. Og takket være Autocamp bliver det nu en mulighed, for en tid 🙂

Havde jeg anet at det var dét jeg skulle opleve, denne råkolde januar dag i 2021 så havde jeg medbragt en fotograf til at forevige mit måbende udtryk og nervøse grineflip eksplodere i et sammensurium af overvældelse, nysgerrighed og overraskelse. Bevares, jeg ved da godt jeg er et godt menneske, rar mod dyr, god til at omgås de fleste og ind imellem er heldig med ordene jeg får griflet ned på det virtuelle papir – men en campervan. Som jeg må køre i? Virkelig? Helt ægte? Sikke en gave det her er!

Taknemmelig for mulighederne

Jeg gik derfra med baskende sommerfugle i maven, armene højt hævet over hovedet og en lille nagende stemme i baghovedet med et “lad det aldrig stige dig til hovedet“. Og det er lige præcis hvad jeg har tænkt mig. At det aldrig må stige mig til hovedet. For jeg er ikke hverken mere eller mindre end jeg var før. Altså med undtagelse af, at jeg nu får lov at køre i en spritny bil, uden store (dyyyyre!) langvarige ophold på værksted til følge – og den frihed det giver, den er for mig helt uvurderlig og en kæmpe gave jeg ikke helt ved hvordan jeg skal formulere min taknemmelighed over.

Hvor går turen hen?

Oprindeligt var det meningen, at jeg skulle afsted mod Mongoliet, som er min store mangeårige drømmedestination, men grundet corona skulle det (heller) ikke være i år at det kom til at ske. Heldigvis er der mange andre vidunderlige områder, lande og mennesker at besøge og jeg gik derfor ret hurtigt i gang med at planlægge en tur til Østeuropa – og det er den rejse der nu bliver denne Carados store jomfrutur.

Østeuropaturen bliver en tur på omkring 12-14.000 km gennem 10-14 lande og strækker sig henover 4 måneder. Jeg tænker mit fokus på turen kommer til at afspejle mig, hvilket næppe er overraskende, så natur, fricamping, gode lokale råvarer, mødet med mennesker, besøg på børnehjem og lokale skoler – alt sammen tilføjet lidt kulturelle oplevelser og rigeligt god mad undervejs – jeg glæder mig til at tage jer med på turen og til at dele min glæde ved Østeuropa med jer alt imens jeg lærer den her fine sag af en campervan at kende.

Billede lånt fra Carado.com/dk
Hvorfor Carado?

Caradoen er en fix og rummelig sag med køreegenskaberne i top. Det jeg er allermest vild med, i selve bodelen, er det funktionelle køkken med den store faste bordplade. Det betyder meget for mig at det er et køkken der ikke alene er flot men også brugbart nu da jeg elsker at lave mad. En anden vigtig ting for mig, er at der er selepladser til flere end to, da jeg jævnligt har mine to voksne børn med på tur – og sommetider også en god veninde eller kammerat. Caradoen er jo et hjem, det er derfor vigtigt at der er plads og rum til at være sammen med de mennesker jeg holder af.

Jeg har aldrig tænkt at jeg ønskede mig en autocampermodel at køre i. Ikke fordi der er noget galt med dem, men fordi en campervan giver mig flere muligheder for at komme rundt, synes jeg. Den er smallere, med sine bare 2.050 mm og højden er 2.650 mm – som altså stadig giver mere end rigelig ståhøjde for langt de fleste. Og med tanke på at jeg kommer fra bare 4 kvadratmeter uden ståhøjde må det her jo siges at være lidt af en luksus opgradering – det er virkelig, virkelig stort!

Jeg glæder mig til at kunne ligge i sengen og have udsyn til tre sider – at kunne sidde og arbejde flere steder, og til ikke at skulle pakke den ud og ind hver eneste dag. Der er så utroligt mange ting der bliver så meget nemmere med Caradoen fra Autocamp – det kommer jeg helt sikkert til at dele meget mere om, for det er jo faktisk første gang jeg sådan for alvor skal ud og prøve en campervan af, i mere end få øjeblikke ad gangen.

Jeg kommer med et særskilt opslag, omkring alle de tekniske detaljer, hvad jeg tænker om indretningen og meget mere når jeg har prøvet bilen grundigt af – så stay tuned til lidt bil-nørderi.

Dét her er på så mange måder mit drømmehjem, hvad er dit? 🙂

Kh Ayo

Forrige indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Knud Julius Knudsen 30. maj 2021 at 09:27

  Jeg forstår ganske godt at Autcamp i Låsby har valgt et samarbejde med dig – du er enestående – også mht. formidling i form af tekst og billeder. Det er jo et super skønt hjem på hjul du har nu – ja og i de kommende måneder på din rejse i Østeuropa. Jeg glæder mig på dine vegne og naturligvis også til at følge dig på den digitale måde.

  • Reply Ayo 30. maj 2021 at 16:38

   Åh! Tusind tak, hvor er jeg rørt over din kommentar. Det er simpelthen så overvældende og vildt at jeg har fået lov at køre i den her flotte bil og håber at levere en masse godt til jer der følger med, fra en skøn rejse ❤

   Tak fordi du er her og tager dig tid til at kommentere Knud

   Kh Ayo

  Skriv en kommentar