Camper Gadgets

//Reklame

Camper gadgets til når du forbereder, eller laver mad I din camper eller campingvogns køkken, er det vigtigt at få mest muligt ud af den ofte begrænsede plads. Måske er vægten en udfordring og det meste er derfor nødt til at være letvægt, multifunktionelt og let at opbevare? Måske er æstetik det som betyder mest?

Vi er alle forskellige, i vores behov for camper gadgets. I jagten på at optimere ikke blot plads, men i den grad også vægt, har jeg surfet internettet tyndt for at finde de bedste, mest uundværlige køkken gadgets til camper og camping livet. Måske er der også noget du kan bruge? Kender du en helt særligt genial ting, du kan anbefale, da efterlad gerne en kommentar så jeg og andre også kan få glæde af dit trick! Jeg er, mest af alt, til den lokale shop, da det betyder meget for mig, at støtte de lokale erhvervsdrivende, der hvor det er muligt, sådan at der også i fremtiden er butikker spredt ud over hele landet og ikke kun i storbyerne. Jeg håber derfor, at du vil lade dig inspirere af dette, ved at følge linket til forhandlerlisten hvor du kan finde en butik nær dig.

Køkken Gadgets

Når der skal rengøres, snittes og tilberedes grøntsager, og anden mad, I camper køkkenet er det nødvendigt med organisering og at få mest ud af den kompakte arbejdsplads. Jeg har lige siden jeg boede I telt haft stort fokus på multifunktionelle ting, og det har jeg også haft her.

 • Gasblus med grillfunktion
 • Varmeresistent skærebræt
 • Køkkenredskaber der kan samles og dermed ikke fylder meget

Der er ting som bare er helt nødvendige camper gadgets, hvis du holder af at lave mad, men som desværre også fylder virkelig meget. Men der er kommet mange virkelig gode løsninger på den del, hvilket er rigtigt dejligt når man lever småt.

 • Sigte – den er utroligt rar at have til pastaen, den skyllede salat og lignende, men den tager utroligt meget plads i køkkenskabene. Denne version er sammenklappelig og bliver dermed flad, kompakt og kan stå I bunden af et skab – feks under gryderne.
 • Skåle – hvis du, som jeg, godt kan lide at lave mad og også bage både brød og kager, så har du brug for et udvalg af skåle I forskellige størrelser. Det fylder! Her er det løst med stabelbare letvægtsskåle.
 • Gryder – jeg startede ud med de samme gamle, almindelig størrelse, gryder og pander som jeg havde I teltet – og før da I lejligheden I kbh. Men altså, lille bil, mindre plads gjorde til sidst udslaget og nu har jeg det fineste campingegnede sæt der kan stables og har ét håndtag. Til det hele. Det er genialt og virkelig noget jeg kan anbefale!
 • Omnia ovnen – det siger sig selv, den er fuldstændigt uundværlig for mig. Du kan læse mere om den her!
 • Grill & gasblus – for mig er der næsten intet værre end dårligt indeklima, lugten af stege-os og manglende muligheder for kreativ udfoldelse I køkkenet. Præcis derfor var det et nemt valg at vælge dette kombinerede gasblus med grillplader fremfor “bare en grill”.

Bestik & Service

Smukt service er virkelig noget jeg elsker, og jeg har altid samlet en masse forskellige tallerkner sammen, når jeg lige så en der var smuk, talte til mig eller bare var sjov. Jeg må dog sande at porcelæn og et liv i camper giver lidt begrænsninger – medmindre jeg vil pakke ind og pakke ud hver gang jeg skal spise. Og det er mit liv alligevel lidt for kort til!

Jeg elsker smukt opdækkede borde, også når jeg rejser alene. Maden skal se lækker og indbydende ud og være lige til at spise med øjnene. Heldigvis er der, måske specielt de seneste år, sket lidt af en revolution på området, og der findes I dag utroligt mange smukke muligheder for flot service. Du kan købe melamin, bambus, metal og sikkert mange andre – de har alle deres fordele og ulemper. Her er lidt af mine favoritter.

Bestik er også en vigtig ting, og i hvert fald noget jeg har gjort mig mange overvejelser omkring. Men er det overhovedet en camper gadget? Jeg forsøger at fravælge plastic, når det er muligt og virker overkommeligt for mig, derfor har jeg rigtigt bestik i camperen – men der findes altså alternative løsninger som bambus, melamin, titanium og hvedestrå hvis du bruger lidt tid på Google.

Du kan investere i speciallavede opbevaringsløsninger til dine glas, hvis du insisterer på at sippe rødvin, G&T og liflene hvidvin af rigtige glas. Jeg var en stor modstander af plastikglas, indtil jeg afprøvede de smukke glas, lavet af genanvendeligt materiale, fra GlassForEver som jeg nu altid bruger når jeg er på eventyr. Så der findes altså rigtig gode alternativer. I dag kan du får virkelig smukke glas i plastik, som alligevel føles som ægte glas, silicone og sågar i rustfrit stål.

Rengøring må der til

Når maden er lavet og nydt er det tid til opvasken. Er du i campingvogn, på en plads, er det måske oplagt at gå op og bruge stedets faciliteter. Er du som mig mere til at fricampe, så er camperen løsningen. Her er mine bedste fif til dig – og opvasken!

 • Opvaskebalje! Jeg holder meget af, at vaske op udenfor. Så når vejret er godt, udsigten god og opvasken skal tages, da føles det stadig som ferie. Min opvaskebalje passer ned I camperen vask, så under kørsel er det dér den er. Et alternativ er en opvaskebalje der kan foldes sammen – dem findes der mange forskellige varianter af.
 • Opvaskestativ! Hvis du, som jeg, rejser alene og derfor ikke lige har en til at tørre af, så er et opvaskestativ virkelig rart at have med – specielt til de dage opvasken foregår inde i camperen.
 • Kedel! Har du ikke varmt vand er en kedel helt uundværlig til at få varmet vandet hurtigt – og den kan jo også bruges til kaffe-og tevandet.

Opbevaringsløsninger til camper køkkenet

Uanset hvilke valg du gør dig, af tallerkner, bestik, glas, potter og pander, så er opbevaringen nødt til at fungere. Og helst uden, at du drives til vanvid af en constant raslen og rumsteren bag dig, når du kører afsted på eventyr.

Skumholdere er løsningen! De fås I alverdens varianter der passer til alt fra kopper, tallerkner og over til dine favoritvine!

Det kan også være en god idé, med et skridsikkert underlag i skabene, på den måde beskytter du dem også mod ridser. Og den værste raslen rundt bliver taget – hvilket du vil sætte pris på.
En anden ting, som jeg finder helt uundværlig er små firkantede opbevaringsbokse. Jeg bruger dem i køleskabet, på hylderne og i skufferne. De kan stables og gør sortering, orden og det at genfinde ting så meget nemmere, hvilket er helt fantastisk efter en lang dag på vejene.

Jeg håber du kunne bruge lidt af mine fif & tricks, til de bedste camper gadgets, og at du har lyst til at efterlade en kommentar med din bedste camper gadget – for gadgets, dem kan man aldrig rigtigt få nok af 🙂

Forrige indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Mariakaisa Bruun 26. december 2022 at 14:09

  Tusinde tak for en rigtig fin gennemgang af hvad du har med i dit køkken.
  Jeg ville dog ønske at dine links blev opdateret så man stadig kunne se hvor de forskellige ting kan købes.
  Mange kærlige hilsner
  en førstegangs camper

  • Reply Ayo Hansen 13. januar 2023 at 08:24

   Hej med dig, tak for din kommentar. Du har helt ret, alle links er ikke opdateret, mine døgn har desværre ikke altid nok timer – men hvis du tager navnene på tingene og googler så kan du ret nemt finde det du søger. Hilsen Ayo

  Skriv en kommentar