bushcraft, hjemløs,

Morgenmad med en hjemløs

Klokken har bare lige passeret fem, da jeg vågner ved stemmerne udenfor Bertha. Hjertet banker, automatisk et par ekstra slag, og jeg løfter thermomåtten, bare lige en anelse, så jeg kan kigge ud, og udenfor står to mænd.De ser lidt slidte ud, ligner hjemløse og da jeg får kigget nærmere efter, ser jeg en Hus Forbi taske. De er hjemløse og ånder, automatisk, lettet op.Jeg tager en trøje på, åbner skydedøren og siger hej. Og får et herligt smil tilbage, hvorefter den ene siger “vi sku se hvem du var, du holder midt i vores hjem, vi bor herude”. Jeg nikker, og får undskyldende mumlet, at jeg ikke vidste de boede her, da jeg mærker den uundgåelige morgenhoste er på vej, det er bare så uhøfligt, at starte en samtale med, at være ved at kaste op af, at hoste.Specielt i disse corona tider #akavet #thestruggleisreal #lungesyg

Køber du hus forbi?

De taler løs, i munden på hinanden, og da jeg får hostet færdig, får de kigget ind i Bertha, som de er meget imponeret over, at jeg bor i, og den ene konstaterer tørt at det i hvert fald også er mere sikkert end gaden. Jeg konstaterer, at de er væsentligt mere seje end jeg er – det er et barsk liv derude, på gaden.

Da vi, langt om længe, bliver enige om, at være uenige om sejheden, knappes en guldbajer op, imens der kommer gang i morgenmaden. Og kaffen. For hvad ellers, byder man uventede gæster, end varm mad og kaffe, på en råkold novemberdag?

Efter noget tid, bryder vi op, efter en masse snak, røverhistorier og hyggelige timer. Hold nu op, hvor jeg elsker mangfoldighed ❤ Den ene skal ud og sælge aviser, den anden ha en lur, og jeg har en aftale. Jeg spørger om de mangler noget, og den ene fortæller, at der er hul i hans sovepose, jeg lover ham en anden, da jeg ved vi har en ekstra liggende i Boxit rummet – og nu ved jeg jo hvor de bor.Soveposen faldt i god jord, da jeg var forbi igen, og det samme gjorde det varme mad, og nu ved jeg, hvor jeg kan finde et sikkert sted, at sove, inde i #Odense ❤ God fredag, og husk endelig, at købe hus forbi, og en kalender, når du møder gadens folk rundt omkring – det er en kold tid, og de kan ikke alle komme ind på grund af forsamlings antallet mm. De har brug for din, min og alles opbakning i denne tid – og når jeg kan, så kan du også, undvære 30 kr ❤

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar