Tanker om Mongoliet 2021

Værksted Car VW

Der er mange ting, som skal på plads, før end jeg – forhåbentlig – kan dreje Bertha mod Mongoliet, i marts måned 2021.

En stor del af processen er, at lære bilen rigtig godt at kende, og i sidste uge, havde jeg Bertha over grav, og kunne glad – og meget lettet – konstatere, at hun ser lige så godt ud som da jeg købte hende, i februar måned. Alderen, og min offroad-kørsel, taget i betragtning.

Læremesteren, Mekanikeren

Et par nye bære-kugler, og så er hun klar til syn, lidt før tid, så jeg kan komme afsted mod Mongoliet til foråret. Der skal dog laves en anden affjedring, da Bertha har fået monteret sports affjedring – der intet godt gør, foran! Og det tror jeg bliver en vigtig del, af en god tur.

Og så har min mekaniker – aka Georg Georløs – udregnet noget der lyder ret smart, og gør sådan, at jeg får varmet vand, imens jeg kører, uden det kræver ekstra energi. Hvilket jo så betyder, at jeg har varmt vand til et bad og opvasken når jeg stopper for dagen – hvis det altså virker, er det intet andet end genialt.

I de kommende uger, har jeg en del hospitals-besøg i både Odense og Skejby, så det kommer til at stå på mere mad end bil den næste tid – og det passer mig egentlig helt godt, dellerne holder jo ikke sig selv ved lige 😅

I dag holder jeg et dejligt sted på Fyn, hvor jeg nyder solen, der endelig fandt vej gennem morgenens tætte tåge – og Bertha er en hel lille sauna, hvilket er helt perfekt efter en nat med bare 1 grad.

Jeg bruger tiden på at læse op på diverse landes visum regler – det er lidt af en jungle – men heldigvis har jeg fået en del god info fra andre, der har kørt nogenlunde samme tur til Mongoliet som jeg vil køre.

Jeg er dog blevet nødt til at lave en tilføjelse til min tur. Der er en bjergkæde, jeg er nødt til at opleve (hvis det er muligt med mine lunger) det skulle være helt enormt smukt, og meget specielt “månelandskab” – og så er det en tidligere Sovjet Republik – det er, selvfølgelig, Pamir bjergene.

Rigtig dejlig søndag til jer 🙂

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar