Når den nye bil bliver gammel

Jeg havde aldrig troet, at det ville være så fedt, at kunne selv, som det er. Faktisk havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville gøre det. Før, altså før jeg fik dårlige lunger, havde jeg (okay, dengang var det ‘vi’) en gammel lækker dame af en Opel GT fra 1968. Jeg brugte den året rundt, kørte til og fra arbejde, handlede og fyldte bagsædet op i den.
Den var lidt af et tilløbsstykke, fejlede ofte noget, og ja, så trillede min daværende mand den på værksted, og et par dage senere kørte jeg så i den. Igen. Jeg nåede ligesom aldrig til, at opdage den havde fejl, før end det var ordnet.

Efter Opel GT eventyret, rullende lygter og kolde vintre med tykke luffer, kørte jeg i en spritny stationcar i et par år, før den blev skiftet ud med først spritny minibil, og siden spritny mikrobil. Jeg har aldrig haft en gammel bil, uden at have råd til at køre på værksted. Hver gang. Før nu. Nu har jeg Bertha, omtrent det kvarte i indkomst, og ikke råd til dyre værkstedsregninger. Drømmen om Mongoliet, har også sat endnu mere skub i lysten til at lære. At kunne selv. Og for hver gang, at jeg kan lidt mere, så vokser jeg. Det er fedt, at kunne. At gøre det. At vide, at de mest sandsynlige ting, der kan ske, dem kan jeg ordne. Også i en vejside, på en bjergtop eller ude i skoven.

Ikke lige så hurtigt som mekanikeren, ikke lige så problemfrit eller med lige så lidt oliesvineri, men jeg kan gøre det og det er sq ret så fedt! Det er ligesom om, at jo mere jeg har mistet i stort hus, tal på kontoen, nye biler og økonomisk råderum, jo mere selvstændig er jeg blevet og jo mere har jeg lært, at kunne selv. Og det gør det sådan set ret så okay, og rimelig meget mere fedt, at være på røven, end i starten hvor jeg var det. Det vokser ligesom på mig – at være på røven og at ordne gammel bil 🚐💨

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar